Sessió de treball per les TLC i el PLC – UVic-UCC, el dia 2/5/2019 a la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT)

with No hi ha comentaris

El dijous 2 de maig de 2019 vàrem celebrar una sessió de treball per les TLC i el PLC – UVic-UCC,  a l’aula T117 de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT), de la UVic-UCC on hi vàrem participar professorat i alumnat de la UVic-UCC, i també ens va acompanyar la Noemí Doménech responsable del programa de secundària de l’Àrea Màrqueting de la UVic-UCC, apart d’altres persones que havien assistit a la presentació que prèviament ens havia ofert la Dra. M. Jesús Comellas va presentar “El talent de la generació sènior: mentoratge en treballs finals”.

 

Us agraïm molt l’assistència del professorat dels centres de secundària ja que gràcies a vosaltres, podem decidir de forma consensuada les obres i novel·les de ciència, tecnologia, emprenedoria, etc a llegir,  i l’oportunitat de conèixer a les persones de la comunitat científica que es preocupen  per divulgar la ciència i fomentar les vocacions científiques a la joventut, en les diverses  activitats que es proposen  en els projectes de les TLC i del PLC que fem curs rere curs

Mencionem que el dia 2/5/2019 es va deliberar quines lectures es proposaran per TLC i PLC de cara el proper curs 2019/20 i ara tenim unes tasques a fer, que es tracta de llegir segons els detalls de l’acta que tenim detallada aquí i el dia 6/6/2019 amb una segona sessió de treball es decidirà les lectures a fer. Recordem que tothom hi som benvingudes i benvinguts i el passat dia 2 de maig hi éreu presents el professorat de centres de secundària que descrivim seguidament: del Col·legi St Miquel dels Sants de Vic la Lluïsa Prat, i en Miquel Padilla; del Col·legi Escorial de Vic, la  M. Jesús López; de l’ Escola Vedruna de Ripoll, la M. Dolors Riu Coll  i en Xavier Rudé Payró; de l’IES  Mestre Andreu de St Joan Abadesses, l’Imma Tarradellas; de l’Institut Jaume Callís de Vic, la  Marisol Cabral i l’Imma Andreu; de l’INS del Voltreganès de les Masies de Voltregà, la  Mercè Sau; de l’Institut de Taradell, l’Ester Flórez; de l’escola FEDAC de Vic, la Sandra del Valle: i de l’Escola Vedrunes de Tona, el Manel Miguela. Us encoratgem a venir i també a convidar als vostres col·legues dels mateixos centres i també d’altres centres de secundària, per la propera sessió de treball del 6/6/2019.

Recordem que el Programa Ciència i Societat (UVic-UCC), és una proposta d’innovació docent amb la finalitat de promoure que els joves llegeixin llibres de divulgació científica i que a partir de lectures amenes i reflexives s’acostin i coneguin la ciència. Hi participa de forma activa la secció Vic de la SCB. Es recorda que en el programa Ciència i Societat hi ha dos eixos :

  • Àmbit TLC (Tertúlies de Literatura Científica)– Llibres d’assaig i dossiers: Aprendre ciència a l’aula i l’oportunitat de conèixer als escriptors/científics que han escrit l’obra. En el projecte de les TLC es proposen llibres d’assaig de ciència i/o tecnologia a estudiants universitaris, preuniversitaris, de cicles formatius, el públic en general.
  • Àmbit PLC (Premi Llegim Ciència)– Novel·la de l’àmbit de Ciència i/o Tecnologia: Lectura i redacció d’un relat. Dirigit a 3r i 4t d’ESO. Treball transversal entre professorat de centres de secundària de ciències, de català, humanitats, tecnologia… , i el dia del certamen literari i entrega de premis es pot conèixer als científics/escriptors que han escrit la novel·la.  Amb el PLC obrim una escletxa a l’esperança d’agermanar la literatura, l’art, la tecnologia i les ciències.

Es decideix cadascun dels programes (TLC, PLC) a presentar curs rere curs, a partir d’una comissió de treball formada per professorat universitari, professorat de centres de secundàriaeditorials, entitats diverses que hi participen, etc.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *