El Programa Ciència i Societat (PCiS), és una proposta d’innovació docent dirigida a estudiants universitaris, preuniversitaris i públic en general, amb la finalitat de promoure la lectura d’obres de divulgació científica i que a partir de lectures amenes i reflexives es pugui conèixer a l’autoria i aprendre ciència. Actualment s’hi desenvolupen dos projectes, els quals són les Tertúlies de Literatura Científica (TLC-UVic) i el Premi Llegim Ciència (PLC-UVic).

Seguidament es mostren algunes valoracions que han manifestat vàries persones que assistiren a diferents activitats:

 

Públic en general:

  • ACTIVITAT  A PARTIR D’UNA OBRA ESCRITA pel científic i l’oportunitat d’ESCOLTAR AL Ponent: Dr. Salvador Macip – Avenços en el camp de la medicina i les seves conseqüències ètiques

Xavier Martí Ausejo (Vocal de la junta directiva del projecte rius) en data 18/12/2020
-Bon dia,  suposo que és a través d’aquest canal que puc enviar la meva opinió. Sóc professor de batxillerat i aquest format el trobo molt adequat. En primer lloc per a mi mateix, donat que em permet assistir sense haver de desplaçar-me fins a Vic. I en segon lloc per donar la oportunitat als meus alumnes d’assistir en directe, o bé en un altre moment, a les interessants conferències de la vostra proposta.

Gemma Redorta (EUMO Editorial) en data 18/12/2020
-La valoració només pot ser positiva. Potser m’hauria agradat saber qui era el públic que hi participava. Estaria bé fer-ne un breu esment a l’inici de l’activitat, en el moment de fer l’acollida. A parer meu, la intervenció de Salvador Macip va ser amena, propera, interessant i didàctica. També em va agradar com va saber encomanar interès i vocació a les noves generacions. El paper dels moderadors també va ser encertat a l’hora de recollir els comentaris i els dubtes dels participants. I la durada va ser la justa. Magnífica iniciativa.

Mercè Piqueras (presidenta Associació Catalana de Comunicació Científica 2006-2011) en data 18/12/2020
-Penso que l’organització d’aquests webinars de divulgació és una iniciativa excel·lent i que, un cop acabi la pandèmia, encara que es puguin organitzar activitats semblants de manera presencial, valdria la pena adoptar un format híbrid per tal que es poguessin seguir també a distància.

 

  • ACTIVITAT  A PARTIR D’UN article ESCRIT pel científic i l’oportunitat d’ESCOLTAR AL Ponent: Dr. Bonaventura Clotet – La Covid19. La vacuna, el sistema immunitari

Angela González Giménez en data 30/11/2020
-Molt enriquidora la xerrada del Dr. Bonaventura Clotet. Enriquidora i clarificadora pel coneixement que aporta i les respostes a dubtes que se i plantegen.
Excel·lents les tertúliies de Literatura Científica.

 

  • ACTIVITAT  A PARTIR D’UN article ESCRIT per la científica i l’oportunitat d’ESCOLTAR A la Ponent: Dra. Ana Caño – Les cèl·lules mare a les plantes. Les plantes i la immortalitat.

Angela González Giménez de l’EAP Berguedà en data 30/11/2020
-Em va semblar molt interessant la xerrada. El missatge que transmet una persona experta en el que exposa. Suposo que les xerrades estan obertes a professorat i alumnat de d’altres comarques de la Catalunya Central.

 

  • Opinió d’un llibre: Martí Domínguez

 “Opinió d’Inés Pons d’assessora pedagògica del Departament de Promoció Escolar del Grupo Planeta / Grup 62 – 02/05/2019”

Martí Domínguez: Un autor molt interessant. La sega que aquest curs passat l’han escollit a una activitat (Diàleg amb l’escriptor) que fa la Universitat de València per alumnes de secundària i ha estat un gran èxit.

A València van participar més de 800 alumnes.

Col·laborar per fomentar la lectura entre els joves és una tasca i tots hem de posar el granet de sorra.

..

Sr. Josep-Eladi Baños, rector de la UVic-UCC – Va presidir l’acte inaugural de les TLC-Uvic i del PLC-UVic. El rector va animar els estudiants a apostar per “una formació que no passi només per l’especialització” sinó que tingui “una mirada panoràmica de màxima amplitud, sense deixar-nos condicionar per si això pertany més a les ciències o a les lletres, si és més tecnològic o més humanístic, més artístic o més tècnic”. Per al rector, aquesta visió “fomenta enormement la creativitat”, ens enriqueix com a persones i com a professionals i ens permet identificar si realment “tenim una personalitat que tendeix més cap a una especialització” concreta.

En el mateix acte, el degà de la FCT, Sr. Sergi Grau, va agrair a alumnes i professors que participin en un programa com les Tertúlies de Literatura Científica, i als autors dels llibres estudiants que “hi sigueu presents i exerciu com a referents per despertar noves vocacions científiques i tecnològiques”.

.

A cada peu de pàgina que conformen els blogs de les TLC-UVic i del PLC-UVic hi podeu llegir una cita destacada per part d’alguna personalitat que elogia la lectura

Els llibres són, entre els meus consellers, els que més m’agraden, perquè ni la por ni l’esperança els impedeixen dir-me el que he de fer. Alfons V el Magnànim.

 

Contacte

1- podeu escriure a través del menú superior Contacte

2-enviant un correu a tlc@uvic.cat

Atenció que a l’adreça electrònica anterior hi ha les lletres T L C en minúscula, que són les inicials de tertúlies de literatura científica; sobretot que no hi hagi confusió amb l’acrònim tic.

 

A cada peu de pàgina que conformen els blogs de les TLC-UVic i del PLC-UVic hi podeu llegir una cita destacada per part d’alguna personalitat que elogia la lectura.

 

Els llibres em van ensenyar a pensar , i el pensament em va fer lliure. Ricardo León

.