El grup de recerca GRODE de la UAB, que lidera la iniciativa, s’ocupa de cercar la millor parella per a cada demanda. Al mateix temps, informa el professor tutor de l’alumne de la possible mentoria i, un cop s’arriba a un acord, es planifiquen una sessió de presentació i unes altres de seguiment amb les tres persones (mentor, alumne i professor) implicades.
Avui el projecte s’ha presentat a professors jubilats i prejubiliats de la UVic-UCC, en un acte a la sala Mercè Torrents a càrrec de Maria Jesús Comella, professora emèrita honorària de la Universitat Autònoma de Barcelona i impulsora de la iniciativa. Comella ha explicat que, més enllà de l’acció de mentoratge, el projecte vol contribuir a “canviar la mirada actual que la societat té de la gent gran, i fer visible una altra manera d’interpretar aquesta etapa de la vida” i, més en concret, a afavorir la “participació intel·lectual” d’aquest col·lectiu. Per a Comella, la nova mirada ha de ser “no classista i multigeneracional”, i passa per oferir “el coneixement, l’aprenentatge i el talent acumulat al llarg de tota la vida”.
A la UVic-UCC el projecte l’han impulsat el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i l’UHub, juntament amb la secretaria general i la professora emèrita Carme Sanmartí, amb el suport dels vicerectorats d’Ordenació Acadèmica, de Professorat i de Recerca i Transferència de Coneixement, i de gerència.
Deixa un comentari