El projecte de mentoria social celebra l’acte de tancament del segon curs

with No hi ha comentaris

El projecte de mentoria social de la UVic-UCC Camins va presentar dijous passat els resultats dins l’acte de tancament del segon curs de “Camins: Projecte d’acompanyament entre iguals” que es va dur a terme a la seu de Vic Jove. Durant la cloenda es va impartir la conferència “Cruïlles: experiències d’apoderament amb perspectiva intercultural i de gènere”, que va comptar amb les intervencions de Cheima El Jebary i membres de Catàrsia, col·lectiu de joves d’origen asiàtic, i Drom Kotar Mestipen, una associació de dones gitanes.

Camins va néixer fa dos anys amb l’objectiu de fomentar trajectòries d’èxit educatiu entre noies joves d’origen marroquí de la comarca d’Osona, després d’haver detectat la dificultat que algunes d’elles tenien per continuar els estudis postobligatoris per la manca de referents i d’informació.

El curs 2017-2018 es va iniciar la fase pilot des del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic-UCC creant un grup de 20 noies (10 mentores i 10 participants). Durant el curs 2018-2019 s’ha dut a terme la fase d’implementació amb el suport de la Fundació “la Caixa”. Aquest curs 2018-2019 s’ha iniciat la segona fase en la qual el grup ha crescut fins a les 50 noies i s’estan preparant materials de formació per a professorat que es presentaran pel novembre. Diferents instituts de Manlleu, Vic i Torelló i els respectius ajuntaments han col·laborat en el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *