Bioinformàtica en temps de confinament

with No hi ha comentaris

En aquesta situació tan excepcional de confinament deguda a la pandèmia mundial de la Covid-19 volem proposar-vos els materials online i gratuits del projecte Desxifrant Enigma, un projecte per difondre la Bioinformàtica a nivell de secundària i batxillerat. També pot ser interessant per descobrir la bioinformàtica en primers cursos de graus universitaris de biociències.

La Bioinformàtica consisteix en la utilització de la computació per abordar problemes biològics mitjançant bases de dades i programes informàtics.

Actualment tenim 4 activitats disponibles en català i en castellà:

El gust per la Bioinformàtica: activitat sobre la genètica de la percepció del gust. Com és que podem sentir diferents gustos? Quins gens ho fan possible? (versió en castellà)

Bioinformàtica en colors: activitat sobre la genètica de la visió del color. Quins són els gens que ens permeten veure el món en colors? (versió en castellà)

Floquet de neu, una història genètica: activitat sobre la causa genètica de l’albinisme de Floquet de Neu i la relació amb l’albinisme en humans (versió en castellà)

L’anèmia falciforme vista des de la bioinformàtica: activitat sobre l’anèmia falciforme, una malaltia genètica caracteritzada per la malformació dels globuls rojos (versió en castellà)

Totes les activitats tenen material docent de suport per al professorat.

Esperem que trobeu interessants les activitats que us proposem i que això us faci passar millor les hores de confinament 🙂

Cuideu-vos!

https://mon.uvic.cat/bioinformatica-educativa/

 

Malu Calle, coordinadora del projecte Desxifrant Enigma, catedràtica de Bioestadística i Bioinformàtica, coordinadora del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica i del  Màster en Anàlisi de Dades Òmiques de la UVic-UCC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *