Mia Güell i Xus Ugarte convidades a parlar sobre llegendes i aprenentatge de la llengua a Perpinyà

with No hi ha comentaris

Mia Güell i Xus Ugarte van pronunciar dimecres 22 de maig de 2019 la conferència “Les llegendes, una eina per l’aprenentatge de la llengua. Adaptació de El Babau de Ribesaltes en el marc de Didactica 66, la Jornada de Recursos educatius i pedagògics que se celebra anualment al Palau de Congressos de Perpinyà.

La conferència fou el resultat d’una proposta per part del conseller pedagògic de llengües i cultures regionals del Departament dels Pirineus Orientals, de l’inspector de català per a Secundària i del director de CANOPE (Xarxa de Creació i Acompanyament Pedagògic de França), que ja coneixien altres treballs de les dues autores, amb l’objectiu de dinamitzar amb nous recursos l’aprenentatge de la llengua catalana als centres escolars bilingües de Catalunya del Nord.
Aquests recursos inclouen, entre d’altres, diverses rutes literàries i la propera publicació en un llibre il·lustrat de l’adaptació de cinc llegendes rosselloneses amb una guia pedagògica.

La conferència la va cloure Llorenç Soldevila, que va presentar el recurs de geografia literària digital Endrets, que vol recuperar i fixar la memòria d’espais, indrets, cases, monuments, o llocs mítics que han estat el centre d’interès dels escriptors catalans des dels trobadors i Ramon Llull fins als nostres dies.