Inaugurada la ruta literària d’Argentona

with No hi ha comentaris

El diumenge 16 de gener va quedar inaugurada la ruta literària d’Argentona, fruit de la col·laboració del grup de recerca Textos Literaris Contemporanis de la UVic-UCC (TEXLICO) amb l’Ajuntament del municipi. Sota la batuta de Llorenç Soldevila, professor emèrit de la UVic-UCC, el grup de recerca ha format aquest itinerari de vint-i-cinc indrets literaris, que han quedat senyalitzats amb plaques informatives. A través de les plaques, els visitants poden ampliar la informació sobre el lloc i els textos mitjançant un codi QR que els adreça directament a la informació corresponent en el portal endrets.cat.

A més d’això, s’ha publicat un tríptic divulgatiu amb el mapa per seguir la ruta i també un llibret en el qual apareixen els textos i la informació sobre els llocs, tot plegat il·lustrat amb fotografies actuals i antigues, quan escau. El conjunt de textos escollits pel professor Soldevila conté testimonis de diferents èpoques i estils, ja que inclou escriptors com Jacint Verdaguer, Dolors Monserdà, Eugeni d’Ors o Josep M. Espinàs, com a reflex de la vida cultural i intel·lectual de la vila.

Argentona obté així un nou motiu d’interès per al turisme literari i també dona relleu a la seva vinculació amb escriptors i intel·lectuals al llarg del temps. La ruta, a més, té també una clara aplicació com a instrument educatiu perquè es pugui conèixer millor el municipi des de diferents nivells d’ensenyament. El grup de recerca TEXLICO, en la seva línia de Patrimoni Literari, ha treballat ja amb altres municipis de Catalunya, com ara Balaguer i Roda de Ter, en el disseny i aplicació de propostes de turisme literari a través del portal endrets.cat.

Les persones que estiguin interessades a seguir la ruta poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament d’Argentona a través de turisme@argentona.cat o bé al 93 797 21 52.