El passat divendres 17 de novembre es va portar a terme a Barcelona una nova edició del Jump2digital, organitzat pel Mobile World Capital i els estudiants del CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma del Campus Professional de la UVic-UCC no s’ho van voler perdre i es van aturar les classes per tal de poder-hi participar.

 

El passat divendres 17 de novembre es va portar a terme a Barcelona una nova edició del Jump2digital, organitzat pel Mobile World Capital, per tal de donar un any més un impuls al talent digital per connectar-lo amb les empreses i les tendències del sector. Els estudiants del CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma del Campus Professional de la UVic-UCC no s’ho van voler perdre i es van aturar les classes per tal de poder-hi participar.

Aquesta 3ª edició va comptar amb ponents com Luzu (20M de seguidors), Cristinini (3M), Nate Gentile (4M), Dot.CSV o l’astronauta Sara García, entre els més de 60 speakers. També tallers relacionats amb el món de la programació, la IA, la realitat virtual, els hologrames… i sessions de mentoria i entrevistes, speed dating, amb reclutadors de grans empreses multinacionals.

En Jordi Ardura, junt amb en Gerard Crivillés, l’Adrià Generelo i en Martí Morales, tots estudiants de 2n curs de DAM, ens descriu amb les seves paraules el què va suposar assistir a aquest esdeveniment:

“Imagina un lloc on es reuneixen tallers, xerrades, mentories, hackatons, speed dating amb empreses importants, etc., tot relacionat amb la tecnologia. I, a més, amb el segell del Mobile World Capital… Això és Jump2Digital!

Els alumnes de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma hem assistit a aquest esdeveniment per posar-nos al dia amb els avenços tecnològics. Acordem que el convidat estrella ha estat la següent: la Intel·ligència Artificial.

El taller 1, en la majoria de les exposicions, tractava sobre aquest tema. Per exemple, hem après l’algoritme de recomanació de plataformes de contingut com Netflix. També com pot la IA identificar els sentiments d’una persona amb una fotografia amb un marge d’error petit. I, fins i tot, com ens pot fer més fàcil la feina. Sí, no hem de tenir por que ens la tregui o ens substitueixi. Ha vingut per quedar-se i anar descobrint els seus avenços serà fascinant.

També hem pogut assistir a una xerrada sobre com preparar les dades de forma eficient per tal d’integrar-les i tractar-les dins del negoci i a un taller sobre com realitzar una aplicació a través de Figma.

Personalment, m’ha agradat la secció de mentories. Podíem reservar una hora amb un expert. En el meu cas, juntament amb un altre company de classe, hem pogut parlar amb un dels caps d’equip de desenvolupament d’una coneguda marca de refrescs, on ens ha obert els ulls sobre com està el mercat laboral tech i els possibles següents passos que es poden dur a terme un cop graduats del Cicle. La pregunta clau ha estat: “Com et veus d’aquí a 5 anys?”. També la importància d’adaptar-se, d’aprendre, certificar-se, ser de mires àmplies, etc. Perquè el món de la tecnologia és un món canviant i sobreviu qui sap renovar-se.

Espero tenir l’oportunitat d’assistir a la pròxima edició, ja que un dels punts als quals no he pogut participar ha estat la hackathon. Les hackathons donen l’oportunitat de fer networking: conèixer gent on podem formar vincles professionals en el món tecnològic. I és que en el sector tecnològic, el que és important no és qui sap més d’aquest món, sinó tenir contactes on ens podem nodrir els uns als altres amb el coneixement i potser fins i tot establir vincles professionals i/o personals.

Sortim de la convenció amb els ànims renovats, disposats a fer valer el que hem après i demostrar que volem sortir del Centre Teknós convertits/convertides en uns/unes professionals valuosos/valuoses del sector de les noves tecnologies.

Fins l’any que ve, Jump2Digital!”