RELATS concurs P LL C 2015/16

with No hi ha comentaris

M.Pilar-colorM.Pilar-normal

Novel·la escrita per M. Pilar Gil Brahe i Kepler, el misteri d’una mort inesperada, segons les preguntes formulades a la Modalitat A i/o a la Modalitat B:

  • Modalitat A : Escriu un final alternatiu al del llibre que encaixi amb la historia de Brahe i Kepler.
  • Modalitat B: Creus que els avenços científics ajuden a desmuntar supersticions, o bé penses que preferim atribuir a causes sobrenaturals allò que ens és difícil d’explicar i entendre? Pots posar algun exemple.

Categoria 1 – 3r ESO –   31 Relats

Categoria 2 – 4t ESO – 65 Relats

En data 29 de gener del 2016 fem visibles els magnífics Relats enviats pel professorat dels 20 centres de secundària de Catalunya, que heu participat en el PLLC 2015/16, Us felicitem per aquesta oportunitat que heu atorgat al vostre estudiantat per afavorir l’Impuls a la Lectura !!

En data de 15 de febrer del 2016 fem visible el document resum enviat pels centres: Taules participació enviades professorat 15-16

Recordem que el comitè intern de P LL C es reserva el dret d’acceptar i/o rebutjar els relats que arriben.

 El veredicte final dels relats guardonats es coneixerà a l’Aula Magna el dia 24/02/2016 a l’acte d’entrega dels Premis, on tindrem l’oportunitat de poder escoltar a l’escriptora de la novel·la, la Sra.  M. Pilar Gil.

81vcZFVsYvL

Animem a tothom a escriure la vostra opinió a l’autora i escriptora que estarà encantada de rebre les vostres opinions, GIL, M. Pilar (Científica i escriptora) – pilar@mpilargil.com i si les voleu escriure en el bloc estarem encantats !!! http://mon.uvic.cat/premi-llegim-ciencia/


TREBALL A FER ELS MEMBRES DEL JURAT DE PREMI LLEGIM CIÈNCIA ( PLLC) –  veure jurat a : Jurat

El jurat es dividirà per categories, de manera que la tasca de llegir els relats estigui més repartida.
Els membres del jurat: valoraran la categoria 1 (3r ESO) i la categoria 2 (4t ESO).

Membres del jurat per Categoria 1: En total hauran de llegir:

  • 18 relats de la Modalitat A
  • 13 relats de la Modalitat B

Membres del jurat per Categoria 2: En total hauran de llegir:

  • 29 relats de la Modalitat A
  • 36 relats de la Modalitat B

– Criteris de valoració dels relats a optar a premis:

Es recorda que arriben els relats que el professorat ja ha seleccionat a l’aula, per tant tots els relats a llegir, ja tenen el premi d’una selecció a l’aula i que tots estan molt bé.

Recordatori de les preguntes que es plantegen:

Modalitat A: Escriu un final alternatiu al del llibre que encaixi amb la historia de Brahe i Kepler.

Modalitat B: Creus que els avenços científics ajuden a desmuntar supersticions, o bé penses que preferim atribuir a causes sobrenaturals allò que ens és difícil d’explicar i entendre? Pots posar algun exemple.

Criteris de valoració dels Relats, per part del Jurat:

Per a les dues modalitats A i B: Capacitat de redacció

Per a la modalitat B: Es tindran en compte els valors ètics amb els quals es respon la pregunta i que la resposta es contextualitzi segons la lectura de la novel·la.

– No s’informarà ni al professorat ni a l’estudiantat guanyador de cadascun dels premis: Serà el dia 24 de febrer de 2016, durant l’acte d’entrega de premis.

– Al mateix acte, el dia 24 de febrer de 2016, des de la coordinació del Premi, es disposarà en format paper, dels 4 relats guardonats amb els primers premis (dos de 3r ESO i dos de 4t ESO), que rebran quatre tauletes (aportació feta per la Fundació Espavila). Es demanarà que les persones guardonades amb els primers premis, puguin oferir la lectura del seu relat a tot el públic, com a reconeixement del seu esforç després de la lectura del llibre Brahe i Kepler, el misteri d’una mort inesperada, l’escriptura del relat i l’exposició del relat a un públic coetani; Els 4 escrits seran en format paper a l’Aula Magna.

– Es convida als membres del jurat que puguin assistir a l’acte d’entrega de premis – segons el programa http://mon.uvic.cat/tlc/, el 24 de febrer de 2016.

– S’agraeix molt la professionalitat de cadascuna de les persones que configuren el jurat del – Premi Llegim Ciència, 4a edició- per aquesta tasca rigorosa que realitzen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *