Ja tenim els resultats de l’edició 2022-2023 de Pescadors de Plàstic

with No hi ha comentaris

Durant el curs 2022/2023, 600 alumnes de 25 escoles i instituts han participat al projecte Pescadors de Plàstic.

Aquests estudiants han contribuït a estudiar la presència i tipologia de residus plàstics a rius de les comarques de la Garrotxa, Gironès, Osona, Ripollès, els dos Vallès i Maresme. En total s’han recollit dades de 34 trams de riu distribuïts a les conques dels rius Fluvià, Besòs, Ter i Tordera

A aquesta edició s’ha recollit un total de 1500 residus de tota mena, dels quals gairebé la meitat són residus plàstics. Del total de residus plàstics, un 89% correspon a plàstics d’un sol ús, com poden ser bosses, ampolles i tovalloletes higièniques. Respecte al total dels residus, llaunes de metall i burilles de cigar, són també els residus identificats en major quantitat i amb major freqüència als 34 trams estudiats. També s’han detectat uns  27 residus flotants, dels quals un 44% són plàstics. Podeu veure les dades dades complertes al dossier de pòsters fets pels estudiants. 

Les activitats de lleure a prop del riu són, segons els alumnes, unes de les principals fonts d’aquests residus, així com la presència de nuclis urbans i infraestructures de transport.

Aqui teniu el pòster amb els resultats d’aquesta edició, i clicant sobre la imatge us el podeu descarregar:

Aquest projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia e Innovación.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *