Un tsunami de guants i mascaretes…

with No hi ha comentaris

La pandèmia causada pel coronavirus no ha fet sinó augmentar la problemàtica lligada a la presència de residus, especialment plàstics, al nostre entorn. Les mesures per evitar el contagi per Covid-19 han convertit els guants i, sobretot les mascaretes, en objectes imprescindibles per al nostre dia a dia. Per desgràcia, actualment és freqüent veure guants i mascaretes “perduts” a qualsevol indret, el que pot comportar riscos per a la salut humana, però també per al medi ambient. Aquests residus poden arribar al mar a través de clavegueres, rius i rieres, tal com ja s’ha pogut comprovar a la Mediterrani i ens altres mars. Algunes ONG, com Greenpeace, WWF o Ecologistes en Acció, ja han alertat d’aquesta situació i de la necessitat de començar a treballar ràpidament per fer-hi front.

Recordeu! Les mascaretes i guants s’han de dipositar al rebuig, i sempre que sigui possible, utilitzar mascaretes reutilitzables per prevenir la generació de residus i prioritzar la neteja freqüent de les mans a l’ús de guants de plàstic, tal i com recomana l’OMS.

Recordeu que els guants i les mascaretes d’un sol ús no es poden reciclar, així que en el millor dels casos acabaran en un planta incineradora, però en moltes altres ocasions acabaran al medi natural.

Som responsables dels nostres residus, i per tant, som responsables d’evitar la contaminació causada pels residus plàstics i els seus impactes en el medi ambient.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *