[:ca]Detectat el primer niu de tortuga careta de la temporada 2021[:es]Detectado el primer nido de tortuga careta de la temporada 2021[:]

with No hi ha comentaris
[:ca]

La nit del 19 de juny va sortir una tortuga marina a fer un niu al municipi de Calafell (Tarragona), el primer nou detectat de la temporada en tot el litoral espanyol. A través d’imatges, s’ha pogut comprovar que es tracta de la mateixa tortuga que la nit anterior va intentar nidificar en una platja de Salou, però que va tornar a l’aigua molestada per les persones que es trobaven a la platja.

La mida de la posta va ser de 146 ous, 85 dels quals es van quedar a la platja (traslocats més lluny de la línia de marea per evitar el risc d’inundació), i la resta va ser traslladats a incubadores artificials (41 ous al CRAM i 20 al CRARC).

Tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya es van encarregar de gestionar l’esdeveniment, tal i com marca el protocol, assessorats científicament per experts del CT BETA (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), i amb el suport de la Fundació CRAM.

A partir d’aquest moment, el niu quedarà custodiat per voluntaris de l’entitat GEPEC, coordinats des de la Generalitat de Catalunya i amb el suport logístic de l’Ajuntament de Calafell.

Per seguir l’històric dels esdeveniments de nidificació a les nostres costes es pot consultar el següent enllaç.

 

 

[:es]

La noche del 19 de junio salió una tortuga marina a hacer un nido en el municipio de Calafell (Tarragona), el primer nido detectado de la temporada en todo el litoral español. A través de imágenes, se ha podido comprobar que se trata de la misma tortuga que la noche anterior intentó anidar en una playa de Salou pero volvió al agua molestada por personas que se encontraban en la playa.

El tamaño del nido fue de 146 huevos, 85 de los cuáles restaron en playa (traslocados más lejos de la línea de marea para evitar el riesgo de inundación) y el resto se trasladaron a incubadoras artificiales  (41 huevos al CRAM y 20 al CRARC).

Técnicos del Servicio de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya se encargaron de gestionar el evento de anidación, tal y como marca el protocolo, asesorados científicamente por expertos del CT BETA (Universitat de Vic  – Universitat Central de Catalunya) y con el apoyo de la Fundación CRAM.

A partir de este momento, el nido quedará custodiado por voluntarios de la entidad GEPEC, coordinados desde la Generalitat de Catalunya y el apoyo logístico del Ayuntamiento de Calafell.

Para seguir el histórico de eventos de anidación en nuestras costas puedes consultar el siguiente enlace.

 

 

[:]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *