El dia 6/11/2019 en el marc de les Tertúlies de Literatura Científica, junt al CESS, el FESS, l’UHub i la Càtedra de malalties infecciones, es va tenir l’honor de poder escoltar el Sr Òscar Camps a l’aula magna de la UVic-UCC. Es va comptar amb la presència del Vicerector de Recerca i Transferència de Coneixement, el Sr. Jordi Collet que va presidir la xerrada-debat a càrrec del ponent amb el nom “Open Arms (ONG), la determinació de salvar vides davant la deshumanització del Món”.
El Sr Òscar Camps ens va donar l’oportunitat de conèixer una realitat del món on vivim; de la nostra part ens adonem que només tenim paraules d’agraïment per l’Òscar, per venir a parlar a la UVic, a una aula magna plena a vessar amb un públic entregat de totes les edats i sobretot amb molta joventut. Quan es parla d’educació veiem uns canvis molt importants en comparació a fa 100 anys, ja que el dia 06/11/2019 els alumnes (universitaris i preuniversitaris) i professors de diferents centres de secundària van sortir de les aules i van poder assistir a una classe magistral d’humanitats i drets humans protagonitzada per Òscar Camps.
El nostre agraïment i la nostra felicitació per tota la feina que fas Òscar, per liderar la ONG “Open Arms” i les tripulacions de voluntaris, que des de finals de 2015 heu aconseguit rescatar a pràcticament 60.000 persones d’una mort segura.
Òscar ens va parlar que valor més preuat és la vida humana i va arribat als cors d’un públic entregat que va tenir l’honor de poder-te conèixer i escoltar.
La gravació és a https://www.youtube.com/watch?v=bQM5kBr0q_s aprofitem i us convidem a que feu la proposta de mirar i escoltar aquesta gravació amb la vostra família, amics, estudiants, etc, és de gran valor !
De la nostra part tenim diverses opinions d’estudiants universitaris que estaven com a públic actiu i ens escriuen que va ser un plaer haver pogut assistir a la conferència i com a atributs escriuen que ets una persona admirable, una persona il.lustre, planera, respectuosa, contundent, realista, humana, i tots els qualificatius amb honors, i sobretot que s’ha pres consciència de la situació que es viu enmig del mar. Ben segur que s’han despertat moltes consciències i amb la paraula dirigida al públic “espavileu” haurà arribat i es podrà pensar i actuar per un món més just, més humà… ! amb una conferència interessant, agradable, educativa…
Com a breu presentació, Oscar Camps va néixer a Barcelona. És un empresari del sector marítim amb més de 25 anys d’experiència. Una de les seves empreses, Proactiva Serveis Aquàtics SL, es dedica al socorrisme a diverses piscines i platges del litoral espanyol i en temporada alta dona feina a més de 600 persones. Després de veure les fotos d’un nen ofegat a una platja del mar Egeu al setembre de 2015, va decidir-se a actuar. Es va mudar a Lesbos i allà va adonar-se que no s’estava ajudant a les persones que intentaven creuar el mar Egeu en condicions precàries, ni un cop arribaven a terra ferma. Va decidir establir-se a la illa amb un grup de voluntaris i voluntàries del professionals del salvament marítim per intentar salvar el major nombre de vides possible. Va treballar allà durant mesos, establint la ONG Open Arms i convertint-se en el seu fundador i director. Després de l’acord signat entre Europa i Turquia al març de 2016, va decidir obrir una nova missió al mediterrani central, per cobrir la ruta migratòria més mortífera del món. Des del primer dia de la ONG fins avui, ell i les diverses tripulacions de voluntaris, han aconseguit rescatar a pràcticament 60.000 persones d’una mort segura.
Les Tertúlies de Literatura Científica estan organitzades per la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT) de la UVic-UCC dins el marc del Programa Ciència i Societat dirigit per la professora Julita Oliveras. Enguany inclouen dotze conferències sobre llibres de divulgació científica o àmbits de reflexió. Estan adreçades a alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius i graus universitaris, i obertes també al públic en general. Més de 3.400 alumnes s’han inscrit ja a alguna de les tertúlies.
Deixa un comentari