La Setmana de la Ciència – TLC- UVic de l’11 al 20 de novembre

with No hi ha comentaris

 

La Setmana de la Ciència és un dels esdeveniments més importants pel què fa a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. El seu objectiu és divulgar els avenços científics i tecnològics, i la recerca en general, de manera atractiva i propera a la societat amb la finalitat d’augmentar el seu coneixement, la seva cultura i el seu interès científic.

La Setmana de la Ciència enguany tindrà lloc de l’11 al 20 de novembre coincidint amb la 27a. Setmana de la Ciència a Catalunya (SC’22) que coordina la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per a l’edició d’enguany el fil conductor serà la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, tot posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país. En paral·lel,  l’SC fomentarà la participació activa de la ciutadania en les diferents etapes del procés de recerca científica.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC22 són:

Commemoració de l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible.
100 anys del naixement del primatòleg, Jordi Sabater i Pi.
100 anys del naixement de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg.
Però totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins del programa d’activitats de la Setmana de la Ciència.

 

Activitats a Vic:

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/exposicio-de-llibres-dassaig-i-novelles-de-ciencia-proposats-en-els-projectes-de-les-tlc-i-del-plc/ (adreçada a tot tipus de públic, des de centres educatius, públic universitari i públic en general)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/microbioma-i-salut-nanotecnologia-tertulies-de-literatura-cientifica/  (dirigida a un públic divers, des de la comunitat universitària, al col·lectiu del professorat i estudiants de centres de secundària, i a la ciutadania en general)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/presentacio-del-documental-kayros-una-historia-de-la-bioetica/  (adreçat a públic universitari i públic en general)

https://mon.uvic.cat/storytelling-revisited/ (adreçat a investigadors/es i estudiants de doctorat, així com a qualsevol persona interessada en aquest àmbit temàtic)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/vic-i-days/ (dirigit a estudiants de grau i màster de totes les universitats catalanes, així com a estudiants del CFGS d’Audiologia Protètica)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/diseases-of-developing-countries-social-determinants-of-health-the-un-sustainable-development-goals/  (adreçat a estudiants universitaris)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/salut-i-medi-ambient-el-cas-dels-antibiotics/

(adreçat a públic en general)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/useminars-monoclonal-antibodies-from-biotecnology-to-clinical-use/ (adreçat a estudiants universitaris)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/sembrando-el-futuro-la-perdua-de-la-biodiversitat-dels-cultius/ (adreçat a públic en general)

 

Activitats recomanades a Manlleu

https://www.museudelter.cat/event/xerrada-de-tancament-sortides-naturalistes-2022-projecte-de-reserva-de-rapinyaires-nocturns-al-sud-de-la-plana-de-vic-2/

 

Activitats recomanades a Barcelona

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/vacunes-i-globalitzacio/  (dirigida a públic en general)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/descobreix-i-experimenta-amb-materials-intelligents/ (dirigit a grups classe d’estudiants d’ESO, Batxillerat i/o Cicles Formatius -màxim de 20 estudiants)

https://mon.uvic.cat/udivulga/event/vols-coneixer-el-cicle-de-vida-de-dos-productes-quotidians/ (dirigit a grups classe d’estudiants d’ESO, Batxillerat i/o Cicles Formatius -màxim de 20 estudiants)

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *