Entrevistem l’Olfat Khannous Lleiffe, Alumni del grau en Biotecnologia

with No hi ha comentaris

 

Per nosaltres és un orgull compartir aquesta notícia per parlar breument de l’exestudiant i amiga Olfat Khannous, Lleiffe. Una persona responsable, que li encanta aprendre, i autodidacta. Gran capacitat per organitzar i liderar projectes. En el programa Ciència i Societat de la UVic, ens va ensenyar molt i vam fer crèixer els projectes amb gran il.lusió i empenta. Com algunes persones ja apunten, l’Olfat li donarà grans alegries a la ciència, i ens en dona les persones que l’estimem.
M’agrada transcriure el que diu el nostre company en Pep Ayats, en llegir l’entrevista: Realment és un goig llegir l’estimació que desprèn l’Olfat cap a tot el què ha rebut a la universitat de Vic.  Un goig immens d’haver-la tingut com a alumna, com a companya de tràfecs diversos i com a amiga. Una gran persona!! Espero que el futur li sigui ben propici!!!
Seguidament hi ha  l’entrevista, excel.lent; gràcies Olfat
.
.

UVic-life Entrevistem l’Olfat Khannous Lleiffe, Alumni del grau en Biotecnologia

“Darrere d’un STOP hi trobes un tu POTS”

Olfat Khannous, vigatana d’origen marroquí i ex-alumna de Biotecnologia de la promoció 2018, està fent actualment el doctorat en un grup de recerca en el que hi col·laboren l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS).

Olfat, quin és el teu millor record de la teva etapa com a estudiant de Biotecnologia?

A banda de les estones que podia compartir amb la meva colla de la Universitat (per exemple: estudis acompanyats de riures i suport mutu, converses profundes al passadís de classe en classe, dinars i sopars de celebració, etc.), destacaria l’ oportunitat de treballar com a becària en el Programa Ciència i Societat de la Facultat de Ciències i Tecnologia (FCT), liderat per la Dra. Julita Oliveras. En aquest programa, que té com a objectiu acostar la ciència i tecnologia a la societat i en concret als estudiants preuniversitaris, vaig poder aprendre moltíssim i conèixer investigadors/es reconeguts a escala internacional. També vaig aprendre a optimitzar el meu temps i a donar molta més importància al treball en equip i a l’ambient familiar com el que es respira a la FCT.

Tens algun lema que te l’hagis fet teu?

“Darrere d’un STOP hi trobes un tu POTS”. És un lema que ens repetim molt sovint amb una meva amiga, ja que en moltes ocasions quan veiem dificultats per assolir algun propòsit i el nostre entorn tampoc hi afavoreix tendim a posar-nos més barreres i en molts casos poden ser raó per defallir. “Hem de tenir present que darrere de totes les dificultats hi ha un aprenentatge molt valuós i que són font de fortalesa.”

Del teu pas per la UVic ens voldries compartir alguna anècdota?

Un dia vaig assistir a un congrés d’innovació docent amb l’equip del Programa Ciència i Societat i em va fer molta gràcia poder compartir trajecte i estones d’oci amb professors que havia tingut durant els primers cursos i a qui tinc molt d’afecte, com són la Julita Oliveras i en Josep Ayats. Poder acotar les distàncies que es puguin generar entre estudiants i professors és un luxe que he apreciat molt de la meva etapa a la UVic.

Amb quin professor/a aniries a sopar?

Realment guardo molta estima a moltíssims professors/es de la facultat, tant en l’àmbit professional com en l’humà em van demostrar molt durant tota l’etapa universitària… Però aniria amb el Dr. Joan Bertran; vaig poder fer dues assignatures amb ell i em va dirigir el TFG. Les seves assignatures són complexes, però de les que més em van agradar. En Joan sempre estava disposat a atendre consultes (fins i tot recordo de haver-ne fet en festius) per poder resoldre dubtes i ajudar-nos a entendre temes d’alta complexitat. És font d’inspiració i coneixement!

————————————————————————-

Aprofitem i escrivim  l’entrevista que van fer a l’Olfat Khannous en motiu del dia de la Dona i la Nena a la Ciència:https://www.esciupfnews.com/2021/02/10/eines-computacionals-microbioma-11f/

 

Quin gust que una estudiant tingui aquesta opinió i ens alegrem det saber que l’esperit de les Tertúlies de Literatura Científica està complint l’objectiu de despertar vocacions científiques!!!

————————————–

el primer article de l’OLFAT: Felcitiats !!

Un modelo de ratón sugiere que la insuficiencia cardíaca y su comorbilidad común, la fragmentación del sueño no tienen efectos sinérgicos en el microbioma intestinal

en data de 19/3/2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *