Premi Llegim Ciència (PLC) -UVic 26/02/25

with No hi ha comentaris

Premi Llegim Ciència (PLC), dirigit a 3r ia 4t d’ESO, el curs 2024/25, celebrarem la 13a edició, amb la novel·la

L’EFECTE FRANKENSTEIN. Elia Barceló. Col·lecció Periscopi Grup Edebé, 2019. Col·lecció Biblioteca Elia Barceló. Grup Edebé, 2023

El dimecres  26/2/25, a l’entrega de guardons del Premi Llegim Ciència (PLC) a l’aula magna de la UVic, el matí, de 9h a 13h

GRAVACIONS 26/2/25

Sessió 1: 9.00h a 10.30h – 3r ESO – GRAVACIÓ https://youtu.be/T3H5urly3N4

Sessió 2: 11.15h a 12.45h – 4t ESOGRAVACIÓ https://youtu.be/66qcdPQHpPk

FOTOS 26/2/25


Alumnes d’Osona, el Maresme, Girona i el Ripollès guanyen la 13a edició del Premi Llegim Ciència de la UVic-UCC
Cartell Premi Llegim Ciència – VIC 26/2/25
A partir de la lectura de la novel·la: L’EFECTE FRANKENSTEIN. Elia Barceló
On es parla de la ciència de manera rellevant
I destaquem i agraïm a la Societat Catalana de Biologia (SCB) el suport al PLC 2025 

 Format:

      • Presencial a l’Aula Magna de la UVic-UCC (C/ Laura, 13. Vic)
      • En Línia- ZOOM
Cartell Premi Llegim Ciència – VIC 26/2/25
A partir de la lectura de la novel·la: L’EFECTE FRANKENSTEIN. Elia Barceló
On es parla de la ciència de manera rellevant
I destaquem i agraïm a la Societat Catalana de Biologia (SCB) el suport al PLC 2025 

“13a Edició del Premi Llegim Ciència de la UVic-UCC
Dimecres 26 de febrer de 2025 es va celebrar l’entrega de premis de la tretzena edició del certamen Literari Premi Llegim Ciència (PLC). Aquesta activitat s’engloba dins del Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC (PCiS).
El PCiS inclou dos projectes que son les Tertúlies de Literatura Científica (TLC) i el Premi Llegim Ciència (PLC) que tenen un elevat capital social, científic i humà pel foment de la lectura i l’esperança d’agermanar les Ciències i les humanitats
El PLC té com a objectiu despertar l’interès per la literatura científica i va dirigit a 3r i 4t d’ESO. En aquesta edició s’ha treballat entorn de la novel·la L’efecte Frankenstein, i es va convidar i escoltar a l’escriptora de la Dra. Elia Barceló.
Enguany hem iniciat una primera col.laboració en el Programa conjunt UPCArts i UVIC: ‘Entre la ciència i la literatura’, al voltant de l’obra ‘L’efecte Frankenstein’, d’Elia Barceló. Dimarts 25 i dimecres 26 de febrer de 2025, a la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté de la UPC i a l’Aula Magna de la UVic-UCC
Dimarts 25 de febrer de 2025, de 17 a 18.30 h, a la BRGF del Campus Nord UPC – BCN.
Diàlegs UPCArts: Exploració de la novel·la L’Efecte Frankenstein i el context de Mary Shelley. Amb Elia Barceló i Gregorio Luri.
Dimecres 26 de febrer de 2025, de 9 a 13 h, a l’Aula Magna de la UVic-UCC.
Premi Llegim Ciència 2025. L’Efecte Frankenstein i el context de Mary Shelley. Amb Elia Barceló i Pilar Godayol.
el Premi Llegim Ciència (PLC) va afavorir un diàleg amb l’autora de la novel·la, la Dra. Elia Barceló, i la participació de representants de l’editorial i de les entitats col·laboradores: Fundació Espavila de Granollers, Depurtech de Tona, Isern de Vic, l’Editorial Edebé, i la Societat Catalana de Biologia (SCB), que donen suport a l’entrega de premis als millors relats.
Aquest projecte es treballa conjuntament entre el professorat i l’alumnat de diversos centres d’arreu de Catalunya.
Els premiats en les diferents categories i modalitats del Premi Llegim Ciència (PLC) 26/2/25
El jurat, format per especialistes del món de la ciència, la tecnologia i la literatura, ha atorgat el primer premi, de 3r d’ESO, i en la modalitat A, de relat de final alternatiu, a Gal·la Martínez Vinyeta, del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, seguida, en segon lloc, de Naïs Jiménez López, de l’IE Mestre Andreu de Sant Joan de les Abadesses i, en tercer lloc, de Marc Serra Baraldés, de l’Escola Vedruna Escorial de Vic. En la modalitat B, d’escriure una pàgina del diari de laboratori de Viktor Frankenstein, el primer premi ha estat per a Jan Rebés Simon, de la Vedruna Escorial de Vic; el segon, per a Iona Bertrana Rosanas, del Sant Miquel dels Sants de Vic, i el tercer, per a Laia García Villalobos, també de la Vedruna Escorial de Vic.Pel que fa a la categoria 2, de 4t d’ESO, els premiats de la modalitat A han estat Cristina Vaquero Villamizar, de l’INS Domènec Perramon d’Arenys de Munt; Jiayi Zheng, de la Vedruna Escorial de Vic, i Cèlia Antequera Mussoll, també de l’INS Domènec Perramon. En la modalitat B, el primer premi ha estat per a Gil Riu Noguera, de l’Escola Rocaprevera de Torelló; el segon, Duna Valls Molina, de la Vedruna Escorial de Vic, i el tercer, Dúnia Llucià Sot, de l’Institut Carles Rahola i Llorens de Girona.

 



Ens fa molta il·lusió explicar-vos que el 26/2/25, podrem conèixer i escoltar a l’escriptora de la novel·la, Dra. Elia Barceló (viu a Innsbruck), fa poc, era a Granada, a recollir el premio de Granada Noir de novela negra por su trayectoria, i també va participar a la “Feria Internacional del Libro de Guadalajara (Mèxic)”
També participarà a l’acte, la Dra. Pilar Godayol, professora a la UVic, autora del llibre “On són les dones? Eumo Editorial, 2024”, en una breu intervenció en la línia de recuperar la figura de “Mary Wollstonecraft, l’àvia simbòlica de Frankenstein
Expliquem que els dies 25 i 26 de febrer de 2025, es faran dues activitats compartides, entre les universitats la UVic a Vic i la UPC a Barcelona, aprofitant l’estada de l’escriptora a Catalunya, en aquelles dates
Seguidament hi ha els cartells, on es descriu cada activitat, una a Barcelona i l’altra a Vic, i naturalment, us hi convidem
Cartell Premi Llegim Ciència – VIC 26/2/25

 


BASES del certamen literari

Nom de l’activitat: Concurs de relats – L’EFECTE FRANKENSTEIN.

Cartell 1: Activitat PLC UVic

Cartell 2: Activitats UVic – UPC 

Ponent:  Dra. Elia Barceló – a l’entrega de guardons del certament literari, es convida a la Dra. Pilar Godayol

Llibre: L’EFECTE FRANKENSTEIN. Elia Barceló

  • Col·lecció Periscopi. Edebé. 2019
  • Col·lecció Elia Barceló. Edebé. 2023.

Dia: 26/02/25

Horari:

    • Sessió 1: 9.00h a 10.30h – 3r ESO
    • Sessió 2: 11.15h a 12.45h – 4t ESO

Format:

    • Presencial a l’Aula Magna de la UVic-UCC (C/ Laura, 13. Vic)
    • En Línia (Zoom) – https://uvic-cat.zoom.us/j/95625886028

La setmana del 18 al 22 de novembre de 2024, l’escriptora Elia Barceló va ser a Granada per recollir  el premio de Granada Noir de novel·la negra, un prestigiós guardó que reconeix la seva trajectòria literària.

Aprofitant aquesta ocasió i la relació de la Dra. Marga Sánchez amb els organitzadors del premi, des de la UVic vam facilitar una trobada entre elles a Granada. La Dra. Marga Sánchez Romero, catedràtica de Prehistòria i vicerectora de la Universitat de Granada, havia participat el passat 6 de novembre de 2024 al projecte de Tertulies de literatura cientifica (TLC) a la UVic. Aquesta connexió prèvia va ser clau per coordinar la trobada, en què ambdues van tenir l’oportunitat de conèixer-se personalment.

De cara a les activitats planificades per al curs 2024/25, la propera activitat serà el Premi Llegim Ciència (PLC), previst per al 26 de febrer de 2025. En aquest context, estem en converses per comptar amb la participació de l’autora Elia Barceló, creadora de la novel·la L’efecte Frankenstein, una obra emblemàtica dins del gènere de la ciència-ficció i escollida com a lectura del curs des del PLC.

El passat 12 de novembre de 2024, la Dra. Carme Torras, destacada escriptora i investigadora, va ser la protagonista d’una TLC a la UVic, on va compartir la seva passió pel gènere de la ciència-ficció. La Dra. Carme Torras va comentar que coneix personalment Elia Barceló i que, si li és possible, assistirà com a públic el 26 de febrer de 2025 a l’activitat del PLC, reafirmant així el vincle entre dues figures rellevants del panorama literari i científic. Aquestes connexions enriqueixen encara més les activitats programades, consolidant-les com a espais d’inspiració i intercanvi cultural.


 

Per saber la vostra opinió com a públic agrairem que, en acabar l’activitat el dia 26/02, poguesiu respondre aquest brevíssim formulari. Gràcies!

QR per contestar el formulari:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *