Cristina Villanueva. 4/11/20. Webinar “Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut“ –“Trihalomethanes in Drinking Water and Bladder Cancer Burden in the European Union” ARTICLE CIENTÍFIC
El cicle de conferències, en format de xerrada-debat en la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica (TLC-UVic) que n’inclou algunes en el marc de la Setmana de la Ciència (SC/20), es va inaugurar virtualment, amb el Webinar, per tal de seguir els protocols d’actuació davant la covid-19.
La Cristina Villanueva, el dia 4/11 és la científica que va presentar la primera TLC-UVic del curs 20/21 en format webinar “Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut“ amb una classe magistral, on va anar desgranant els aspectes més rellevants d’un be preuat com és l’aigua de l’aixeta. Ella és Dra. en Ciències Ambientals, Investigadora en epidemiologia ambiental a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). La seva recerca se centra en avaluar l’exposició a contaminants químics de l’aigua i els efectes en la salut. El seu email cristina.villanueva@isglobal.org
La gravació Cristina Villanueva – 4/11/20. Webinar “Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut”
L’acte, que també va comptar amb la presència de la Dra. Julita Oliveras, coordinadora del Projecte Tertúlies de Literatura Científica i professora de la FCT de la UVic-UCC, i el Dr. Jordi Solé, Investigador i professor de la mateixa facultat, junt amb la Sra. Anna de Lanuza a l’equip tècnic, va estar dividit en dos blocs: el primer la ponència i el segon l’espai de debat; i Fou seguit en directe per l’ordre de 170 persones, repartides entre estudiants i professors universitaris dels graus de Biologia, Biotecnologia entre d’altres de la UVic-UCC, estudiants preuniversitaris de primer curs de batxillerat de l’Institut Jaume Callís, de Vic, acompanyats de dues professores; i la participació de diverses persones de públic en general, interessades en el tema.
El projecte de les Tertúlies de Literatura Científica (TLC-UVic) té un elevat capital social, científic i humà pel foment de les vocacions científiques a la joventut, i per afavorir el coneixement de la ciència a la ciutadania, dirigit a universitaris, preuniversitari, professionals de l’educació i al públic en general. Podem conèixer i escoltar a científics i científiques que es preocupen per explicar diversos àmbits de la ciència més actual.
En cas que tingueu alguns suggeriments de temes que interessi que es tractin a les TLC-UVic, ens ho podeu escriure a través del bloc o bé via email tlc@uvic.cat . Gràcies.
One Response
Angela González Giménez
Em va semblar molt interessant la xerrada. El missatge que transmet una persona experta en el que exposa.
Suposo que les xerrades estan obertes a professorat i alumnat de d’altres comarques de la Catalunya Central.