Cristina Villanueva.  4/11/20.  Webinar  “Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut”    

with 1 comentari

Cristina Villanueva.  4/11/20.  Webinar  Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut  –“Trihalomethanes in Drinking Water and Bladder Cancer Burden in the European Union”  ARTICLE CIENTÍFIC

 

 

El cicle de conferències, en format de xerrada-debat en la 14a edició de les Tertúlies de Literatura Científica (TLC-UVic) que n’inclou algunes en el marc de la Setmana de la Ciència (SC/20), es va inaugurar virtualment, amb el Webinar, per tal de seguir els protocols d’actuació davant la covid-19.

La Cristina Villanueva, el dia 4/11 és la científica que va presentar  la primera TLC-UVic del curs 20/21 en format webinar  Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut  amb una classe magistral, on va  anar desgranant els aspectes més rellevants d’un be preuat com és l’aigua de l’aixeta. Ella és Dra. en Ciències Ambientals,  Investigadora en epidemiologia ambiental a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). La seva recerca se centra en avaluar l’exposició a contaminants químics de l’aigua i els efectes en la salut. El seu email cristina.villanueva@isglobal.org

La gravació Cristina Villanueva – 4/11/20.  Webinar  “Coneixem l’aigua que consumim? Els trihalometans i la salut”

L’acte, que també va comptar amb la presència de la Dra. Julita Oliveras, coordinadora del Projecte Tertúlies de Literatura Científica i professora de la FCT de la UVic-UCC, i el Dr. Jordi Solé, Investigador i professor de la mateixa facultat, junt amb la Sra. Anna de Lanuza a l’equip tècnic, va estar dividit en dos blocs: el primer la ponència i el segon l’espai de debat; i Fou seguit en directe per l’ordre de 170  persones, repartides entre estudiants i professors universitaris dels graus de Biologia, Biotecnologia entre d’altres de la UVic-UCC,  estudiants preuniversitaris de primer curs de batxillerat de l’Institut Jaume Callís, de Vic, acompanyats de dues professores; i la participació de diverses persones de públic en general, interessades en el tema.

El projecte de les Tertúlies de Literatura Científica (TLC-UVic)  té un elevat capital social, científic i humà pel foment de les vocacions científiques a la joventut, i per afavorir el coneixement de la ciència a la ciutadania, dirigit a universitaris, preuniversitari, professionals de l’educació i al públic en general. Podem conèixer i escoltar a científics i científiques que es preocupen per explicar diversos àmbits de la ciència més actual.

En cas que tingueu alguns suggeriments de temes que interessi que es tractin a les TLC-UVic, ens ho podeu escriure a través del bloc o bé via email tlc@uvic.cat . Gràcies.

One Response

  1. Angela González Giménez
    | Respon

    Em va semblar molt interessant la xerrada. El missatge que transmet una persona experta en el que exposa.
    Suposo que les xerrades estan obertes a professorat i alumnat de d’altres comarques de la Catalunya Central.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *