UVIC UCC
[:ca]Marta Ruiz i la Dra. Núria Torras han presentat el projecte El Mirall a la Jornada de Transformació Digital: Gira de Transformació Digital, de la UOC[:es]Marta Ruiz y la Dra. Núria Torras han presentado el proyecto “El Mirall” en la Jornada de Transformación Digital: Gira de Transformación Digital, de la UOC[:]
[:ca]El passat 8M Dia Internacional de les Dones, la companya Marta Ruiz i la Dra. Núria Torras van participar en la Jornada Transformació Digital de la UOC: Gira de Transformació Digital, amb el Projecte El Mirall.

Un projecte transversal que s’ha dut a terme al Campus Professional de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. I ha reunit l’alumnat del CFGS en Màrqueting i Publicitat i del CFGS en Animacions 3D, explorant les dinàmiques i implicacions de les xarxes socials, especialment Instagram, en els preadolescents.

En concret, es va treballar al llarg del curs 22-23 amb Teknós UGranollers on, l’enfocament es va centrar en l’anàlisi de l’ús d’Instagram entre els preadolescents. Mitjançant investigacions i activitats com la creació de buyer persones i la definició de la identitat visual del projecte, els i les estudiants van treballar per entendre com s’exposen a les xarxes socials i com això influeix en la seva percepció i comportament. Posteriorment, el curs 23-24 es va col·laborar amb Teknós UGranollers i Teknós Vic i el projecte es va ampliar per abordar temes més profunds com ara l’autorepresentació estereotipada, la pressió estètica i altres problemàtiques derivades de l’ús d’Instagram. Es van desenvolupar activitats innovadores i es va produir material audiovisual interactiu per sensibilitzar els i les preadolescents i el personal educatiu sobre aquestes qüestions crítiques.

A més de l’anàlisi de l’ús de les xarxes socials, el projecte va incorporar la perspectiva de gènere amb el suport de la Unitat d’Igualtat de la UVIC-UCC. La col·laboració amb persones expertes en igualtat de gènere ha enriquit la reflexió i les activitats del projecte, assegurant una visió inclusiva i sensible a les diverses realitats dels estudiants. Així doncs, el projecte “El Mirall”, en veu Ruiz i la Dra. Torras, ha estat molt més que una investigació acadèmica; ha estat una oportunitat per promoure la reflexió crítica, la col·laboració interdisciplinària i el compromís amb les qüestions socials rellevants. Aquesta iniciativa ha permès crear un mirall que ens permet veure i comprendre millor el món complex en què vivim, amb l’esperança de generar un impacte positiu en les generacions futures.[:es]El pasado 8M Día Internacional de las Mujeres, la compañera Marta Ruiz y la Dra. Núria Torras participaron en la Jornada Transformación Digital de la UOC: Gira de Transformación Digital, con el Proyecto “El Mirall”.

Un proyecto transversal que se ha llevado a cabo en el Campus Profesional de la Universidad de Vic – Universidad Central de Cataluña. Y ha reunido al alumnado del CFGS en Marketing y Publicidad y del CFGS en Animaciones 3D, explorando las dinámicas e implicaciones de las redes sociales, especialmente Instagram, en los preadolescentes.

En concreto, se trabajó a lo largo del curso 22-23 con Teknós UGranollers donde, el enfoque se centró en el análisis del uso de Instagram entre los preadolescentes. Mediante investigaciones y actividades como la creación de buyer personas y la definición de la identidad visual del proyecto, los y las estudiantes trabajaron para entender cómo se exponen en las redes sociales y cómo esto influye en su percepción y comportamiento. Posteriormente, el curso 23-24 se colaboró ​​con Teknós UGranollers y Teknós Vic y el proyecto se amplió para abordar temas más profundos como la autorepresentación estereotipada, la presión estética y otras problemáticas derivadas del uso de Instagram. Se desarrollaron actividades innovadoras y se produjo material audiovisual interactivo para sensibilizar a los y las preadolescentes y al personal educativo sobre estas cuestiones críticas.

Además del análisis del uso de las redes sociales, el proyecto incorporó la perspectiva de género apoyada por la Unidad de Igualdad de la UVIC-UCC. La colaboración con personas expertas en igualdad de género ha enriquecido la reflexión y las actividades del proyecto, asegurando una visión inclusiva y sensible a las distintas realidades de los estudiantes. Así pues, el proyecto “El Mirall”, según Ruiz y la Dra. Torras ha sido mucho más que una investigación académica: ha sido una oportunidad para promover la reflexión crítica, la colaboración interdisciplinar y el compromiso con las cuestiones sociales relevantes. Esta iniciativa ha permitido crear un espejo que nos permite ver y comprender mejor el mundo complejo en el que vivimos, con la esperanza de generar un impacto positivo en las generaciones futuras.[:en]Last 8M, International Women’s Day, the colleague Marta Ruiz and Dr. Núria Torras participated in the Digital Transformation Day of the UOC: “Gira Transformació Digital”, with the Project “El Mirall”.

This is a transversal project that has been carried out at the Professional Campus of the University of Vic – Central University of Catalonia. And it has brought together the students of the CFGS in Marketing and Advertising and the CFGS in 3D Animations, exploring the dynamics and implications of social networks, especially Instagram, in pre-adolescents.

Specifically, we worked throughout the 22-23 course with Teknós UGranollers where, the focus was on the analysis of the use of Instagram among pre-teens. Through research and activities such as the creation of buyer personas and the definition of the project’s visual identity, students worked to understand how they expose themselves on social networks and how this influences their perception and behavior. Subsequently, the 23-24 course collaborated with Teknós UGranollers and Teknós Vic and the project was expanded to address deeper issues such as stereotypical self-representation, aesthetic pressure and other issues arising from the use of Instagram. Innovative activities were developed and interactive audiovisual material was produced to raise awareness of these critical issues among pre-teens and educational staff.

In addition to the analysis of the use of social networks, the project incorporated the gender perspective supported by the UVIC-UCC Equality Unit. The collaboration with experts in gender equality has enriched the reflection and activities of the project, ensuring an inclusive and sensitive vision to the different realities of the students. Thus, the “El Mirall” project, according to Ruiz and Dr. Torras has been much more than academic research: it has been an opportunity to promote critical reflection, interdisciplinary collaboration and engagement with relevant social issues. This initiative has created a mirror that allows us to see and better understand the complex world in which we live, with the hope of generating a positive impact on future generations.[:]

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *