Discurs de graduació dels alumnes MBA de la promoció 2017-2018

with No hi ha comentaris

Ens remuntem a divendres 27 d’octubre de l’any 2017, nou persones carregades de somnis dins les maletes, apunt per iniciar un viatge amb destí a noves carreres professionals. Expectació, nervis i molt respecte però, a la vegada, moltes ganes i il·lusió.

No ha estat una travessa fàcil, han sigut hores i hores de sacrifici, esforç i constància, exactament 280 hores repartides en 62 dies durant 10 mesos.  Tots coincidim que ha sigut una experiència molt gratificant, forjada de moments bonics i inoblidables.

Ens hem impregnat de les històries, experiències i llargs bagatges dels docents que han passat per la nostra aula i de tots els coneixements que ens han volgut compartir. Alguns d’ells ens han guiat per esdevenir grans líders i ens han ajudat a ser millors persones. Ens han ensenyat a conèixer-nos a nosaltres mateixos i a conèixer als altres.

Hem après a treballar, analitzar, sintetitzar, però sobretot, hem après a treballar en equip. Hem compartit pràctiques i reptes. Alguns hem aconseguit arruïnar una empresa i d’altres a guanyar molts diners. De ben segur que mai oblidarem el simulador!

Sempre tindrem ben presents les classes magistrals del Professor Joan Massons i les de màrqueting d’en Francesc Rufas. Adrenalina pura!

Agrair al mètode Discovery Insights per ensenyar-nos a veure que el vermell, el blau, el groc i el verd adquireixen un significat més enllà de simples colors per a pintar, descriuen personalitats i ajuden a respectar i valorar la diferència, fent que aquesta es torni enriquidora. No importa el color de cadascú, sinó assegurar-te que dins del teu equip hi són tots presents.

Amb el coaching hem après a eliminar els condicionals i la paraula ‘intentar’ del nostre vocabulari. Ara estem segurs que res ens atura per aconseguir tots els objectius que ens plantegem.

Tal i com ens va transmetre el Professor Xavier Corrons: “es tracta d’anar cara barraca!” en tots els reptes que ens anem trobant pel camí.

Sense desmerèixer l’experiència acadèmica que ha suposat aquest màster, ens agradaria fer un petit incís a un mòdul que no surt a la guia acadèmica però, que per molts de nosaltres, ha esdevingut el més important i enriquidor: els companys.

Nou persones, nou perfils, nou personalitats i un únic objectiu comú: aconseguir coneixements i noves eines per a créixer professionalment.

Cadascú ha aportat, cada un de nosaltres ha sigut capaç d’aprendre i d’ensenyar, de compartir objectius i ensenyar-ne. Per què tal i com diu el professor Valentí Martínez, el més interessant de la vida és anar omplint calaixos d’experiències, de bons records, d’anècdotes i coneixement. Entre tots ens hem impregnat d’experiències professionals i personals.

No oblidarem mai els tocs diferencials de cadascú, són les empremtes que ens fan ser com som:

En Sergio, sincer, intel·ligent i sempre disposat a donar-ho tot pels companys. La Judit, una organitzadora nata que ens posa a lloc, tot i ser la jove del grup. En Quim, constant i pacient, amb el seu saber fer sempre arriba a bon port. En Guerau, alegre i simpàtic, sempre ens fa somriure a tots. La Sandra, amable i tranquil·la, sempre ajudant als demés. En Sergi, amb la seva energia arrasadora i vitalitat ens carrega les piles. La Marta, saviesa i perseverança, ens guia pel bon camí. En Francesc, generós i amb un cor gegant, sempre donant exemple d’esforç. I la Mercè, valenta i lluitadora, amb qui trobar els millors consells.

Hem format un equip multidisciplinari i hem sigut capaços de crear rols potenciant els punts forts de cadascú. Hem sabut teixir vincles entre nosaltres i hem format una gran família.

A part de tot el que hem explicat fins ara, comentar-vos que hi han hagut dos objectius més a assolir durant aquest temps. A l’inici de curs, dos dels companys tenien un objectiu molt clar i amb un full de ruta ben definit. Ells són l’Alex i en Pau, fills d’en Sergi i en Francesc. Si segueixen els passos dels seus pares, de ben segur que esdevindran grans emprenedors!

Avui, 6 de juliol, estem apunt de finalitzar aquesta etapa i no volem acomiadar-nos sense transmetre a la resta d’assistents com és l’equip que hem format i quina tasca ha desenvolupat cadascú de nosaltres. Utilitzarem una metàfora per a fer-ho amb un toc de diversió.

En Francesc diu:

JuditQuimSergioGuerauSandraSergiMercè i Marta, us proposo agafar un vaixell i fer rumb comú, un rumb d’equip.

Sergio necessitem un full de ruta viable per certificar l’objectiu.

Mercè necessitem assegurar que el vaixell té i compleix totes les normatives psicològiques, morals i personals.

Marta necessitem complir amb tots els requisits, compliment d’accions i objectius, el vaixell ha de tenir-ho tot a punt previ a complicacions.

Sandra assegura que l’equip té cohesió i tothom està convençut del seu objectiu.

Quim necessitem el control de qualitat, la maquinària ha d’estar perfecte per aconseguir el llarg recorregut, i necessitem la teva paciència i serenor per no despistar-nos.

Guerau necessitem referents i motivacions pels moments llargs de mar i mar sense terra a la vista, sabem que podem arribar i, sense tu, no podrem mantenir el punt de motivació necessari per complir.

Sergi, innova, deixa’t anar i busca tots el punts del vaixell que podem millorar per agafar més velocitat i ser més òptims en tots els factors: tècnics, operacions i personals.

Judit, necessitem metodologia i rigor, tothom ha de fer el seu paper, tots hem de remar junts correctament, certifica que tot està seguint el seu rumb.

I, finalment, quedo jo, en Francesc. A mi m’encantaria, si us sembla correcte, agafar-vos a tots de les mans i posar-les tots junts al timó, tots junts marcarem la direcció, tots junts ens equivocarem i ho solucionarem per tal d’arribar a bon port!

Qui s’apunta al viatge?

De ben segur que mai oblidarem aquesta etapa. Ha estat un plaer poder-la compartir amb tots vosaltres: companys i professors.

Acabem amb una frase cèlebre de Walt Disney, un dels fundadors de The Walt Disney Company. Tot i que, després d’haver cursat aquest màster, hi hem afegit un petit matís.  Diu així:

“ Si pots somiar-ho, pots fer-ho, però fes quelcom per aconseguir que aquest somni es faci realitat”.

 

Alumnes MBA promoció 2017-2018.

 

 

Recull d’imatges de l’acte d’apadrinament

Marcos Eguiguren, padrí de la 4a promoció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *