El grup de recerca Glossa ha encetat una secció mensual al periòdic comarcal El 9 Nou. S’inicia així una col·laboració en què cada primer divendres de cada mes, un membre del grup de recerca hi publicarà un article amb la voluntat de donar visibilitat a les recerques que es porten a terme des de Glossa i fer-ho des d’un punt de vista territorial i divulgatiu. L’article surt publicat a El 9 magazin, el suplement de cap de setmana d’El 9 Nou, tant en l’edició d’Osona i el Ripollès com del Vallès Oriental, i la secció porta per títol El 9 de Glossa.

Els articles de cada mes s’enllaçaran a les xarxes socials i també tindran vida digital. La primera col·laboració va sortir publicada a l’edició del passat divendres 3 de novembre i la signa la professora Mariona Casas, amb l’article Encaminar l’expressió escrita.

Glossa-Grup de recerca en lingüística aplicada, didàctica i literatura és un grup de recerca consolidat (2021 SGR 00813) creat el 2022 fruit de la trajectòria i experiència dels anteriors grups de recerca en Educació, Llenguatge i Literatura (GRELL), Textos Literaris contemporanis (TEXLICO) i Aprenentatge i Comunicació (GRAC). Coordinat per Llorenç Comajoan, integra personal investigador que fa recerca i transferència del coneixement en àrees que tenen com a punts focals la capacitat lingüística humana i la interrelació amb la literatura i la cultura.

Glossa s’estructura en quatre línies de recerca: 1) Lingüística aplicada i interculturalitat, 2) Literatura i estudis culturals, 3) Cultura, benestar i llenguatges en educació infantil i 4) Ensenyament i aprenentatge amb suport digital. Els seus membres lideren i col·laboren en projectes locals, nacionals i internacionals i fan docència a graus, màsters i doctorats dels estudis d’educació i de traducció de la UVic-UCC. Glossa crea lligams entre recerca i pràctica educativa en lingüística aplicada, didàctica de la llengua i la literatura i patrimoni cultural i ho fa en la totalitat de les etapes, contextos i formats educatius.