El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic-UCC, el Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona organitzen, per cinquè any consecutiu, un conjunt d’activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes – Osona, el Grup Orquidològic de Catalunya, l’Espai Natural Guilleries – Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista i, així, augmentar-ne la difusió i el públic assistent. Aquest any el calendari inclou 15 sortides, des d’ara i fins al novembre, de temàtica diversa: la geologia i el relleu, els fòssils, els bolets, la vegetació, el bosc de ribera, les orquídies, les papallones, les libèl·lules, els peixos, els ocells i les rates pinyades.

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és, precisament, l’aposta per la geologia, amb la incorporació d’una activitat per reconèixer les roques i una visita a unes antigues guixeres. També es consolida la jornada “Bioblitz Osona”, que aquest any es durà a terme a l’espai natural de Savassona, a Tavèrnoles: durant 24 hores, especialistes de flora i fauna, amb l’ajut de voluntaris, intentaran identificar la biodiversitat d’aquest espai.

La primera activitat del programa serà el dissabte 3 de març i consistirà en un anellament científic d’ocells al meandre del Gelabert, a Manlleu. Durant tot el matí s’ensenyarà com identificar els ocells, com manipular-los, com s’estudien, la seva biologia i les seves migracions, i els estudis concrets que en fa el Grup d’Anellament de Calldetenes – Osona.

Consulta el programa complet de les sortides naturalistes