El proper dia 11 de juny i de la mà del GREUV, el Grup de Recerca en Educació, i amb l’objectiu de donar a conèixer els resultats de l’estudi “El servei comunitari en el món local”, erl seminari es durà a terme a la Universitat de Vic la trobada adreçada a docents de l’etapa de secundària, directors/es de centre, coordinadors/es, entitats socials receptores de servei comunitari, personal investigador i altres agents de la comunitat educativa.
D’aquesta manera, al llarg de la trobada es compartiran experiències de centres educatius de secundària que realitzen projectes de Servei Comunitari i es debatran propostes que puguin millorar les relacions del servei comunitari amb les entitats de cara al 2020.
Des del 2015 el Departament d’Ensenyament impulsa el Servei Comunitari, adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, amb la finalitat de garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. A partir del 2020 aquest servei serà obligatori. En aquest marc el GREUV ha fet un estudi de l’impacte del Servei Comunitari de l’institut de Gurb en el món local, analitzant les relacions amb les entitats que hi col·laboren.
L’activitat compta amb la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, del CRP d’Osona i del CIFE.
El programa es concreta de la següent manera:
15:15
Entrega d’acreditacions i documentació
15:30
Obertura institucional
16:00
Diàleg a càrrec de Jaume Vinyals (Cap de Servei de Suport a la Comunitat Educativa. Departament d’Ensenyament – Generalitat) i Clàudia Bassaganya (col·laboradora del GREUV).
17:00
Tres experiències de Servei Comunitari: Institut mig món de Súria, Institut Abat Oliba de Ripoll i col·legi Sagrat Cor de Vic
18:15
Descans
18:30
Resultats de la recerca: El servei comunitari com a pràctica social innovadora en el món local. Anàlisi i propostes de millora a
càrrec de Núria Simó (coordinadora de la recerca).
19:15
Relat de la jornada i debat a càrrec de Laura Campo (coordinadora de projectes a la Fundació Jaume Bofill)
20:30
Cloenda
La jornada es durà a terme a la Sala Mercè Torrents ( CS104 ) del Campus Miramarges Edifici C , de la Universitat de Vic, al C/ Miquel Martí i Pol – Vic.
Per a més informació Claudia.bassaganya@uvic.cat.
Deixeu un comentari