Dins del marc de les activitats previstes dins del Projecte de coherència educativa a l’etapa 0-6 a la ciutat de Vic, el passat dimarts dia 28 de febrer més de 150 mestres de les escoles que participen al projecte (totes les escoles bressol i escoles d’infantil de la ciutat) van visitar l’Escola Congrés Indians de Barcelona.
Es tracta d’un centre educatiu públic de referència dins del món de l’educació al nostre país i que destaca per la seva aposta innovadora tant a nivell metodòlogic i didàctic com també a nivell organitzatiu.
Amb aquesta entrada en fem ressò un cop més del Projecte de coherència educativa a l’etapa 0-6 a la ciutat de Vic, un projecte impulsat i liderat per la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic i que compta amb l’assessorament expert de l’equip de formadores i formadors d’Educació Infantil del CIFE.
La visita, la primera de les dues que des de l’equip assessor s’ha previst per al present curs, s’emmarcava dins l’objectiu de conèixer centres de referència dins l’etapa 0-6, en aquest cas centrat en les edats de 3 a 6 anys, per tal que les persones i centres participants al projecte poguessin ampliar la mirada al mateix temps que aportar-los idees que de ben segur podran incorporar als seus propis projectes i, per tant, aportar valor afegit al treball que aquest any ja compta amb el segon de formació, assessorament, reflexió i propostes de canvi al propi centre. I tot plegat a gravés del guiatge de l’equip formador del CIFE de la UVic-UCC.
Des del CIFE volem destacar la bona acollida que ha tingut entre les escoles participants la iniciativa al mateix temps que el ressò que no dubtem que haurà tingut en cadascun dels equips, uns equips que partint de la pròpia experiència, trajectòria i treball conjunt de ben segur que la visita realitzada els aportarà interessants elements per avançar en aquest procés de reflexió. D’altra banda, la proposta de visitar centres de referència es completarà el proper dijous dia 27 d’abril amb la visita a l’Escola Bressol Municipal Caspolino de Barcelona, amb la qual cosa s’haurà completat la mirada posada, en aquesta ocasió a les edats de 0 a 3 anys, a la coherència i continuïtat a l’etapa 0-6. I és que estem convençuts que l’intercanvi d’experiències, les visites a centres i el coneixement de projectes educatius d’èxit és una opció molt interessant a considerar des de la mirada formativa.
Des d’aquí volem felicitar també tant l’equip de formadores del grup de formació en Educació Infantil del CIFE, vinculat a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, com a l’equip coordinador del projecte que en breu acabarà la seva segona fase.
Altres notícies relacionades en aquest lloc:
Deixeu un comentari