Toni Gabaldón – Menjant amb els nostres microbis – 16/12/15

with No hi ha comentaris

Llibre: La digestión es la cuestión (De Giulia Enders)

Xerrada-debat:
Menjant amb els nostres microbis

El passat dia 16 de desembre  de 2015, en el marc de les Tertúlies de Literatura Científica (TLC) es va dur a terme la segona activitat pel curs 2015/16 amb l’activitat “Menjant amb els nostres microbis” a càrrec del científic Toni Gabaldón, a propòsit del llibre la digestión es la cuestión de Giulia Enders.

Fa segles que sabem que al nostre cos hi viuen microbis, però només des de fa uns pocs anys hem sigut capaços d’adonar-nos de la seva importància i de la seva capacitat d’influir en la nostra salut. Gràcies a tècniques d’anàlisi genòmica hi podem analitzar quina és la composició del complex i dinàmic ecosistema microbià que ens acompanya. Toni Gabaldón proposà un petit viatge a dintre de nosaltres mateixos i ens explicà el projecte que coordina ” Treu la llengua” http://www.sacalalengua.org/sobre-el-proyecto/

Toni Gabaldón és científic, Dr. en Biologia i professor ICREA al centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona. Està treballant en el Projecte Microbioma Bucal:  http://www.sacalalengua.org/sobre-el-proyecto/

L’activitat ” Menjant amb els nostres microbis” es va realitzar en dues sessions:
La sessió 1, de 8.45 a 10.15h presentada per Dra. Míriam Torres , coordinadora del grup de recerca d’Alimentació, Salut i Benestar de la Facultat de Ciències de la Salut de la UVic-UCC. Hi van assistir 4 centres de secundària:
– Col·legi Sant Miquel dels Sants, de Vic.
– Institut Jaume Callís, de Vic.
– Institut la Plana, de Vic.
– Institut de Vic.

Imatge de la presentació amb Julita Oliveras, Míriam Torres i Toni Gabaldón:

presentacio-miriam

La sessió 2, de 10.30 a 12h, presentada per Dra. Malu Calle, coordinadora del Grup de Recerca en Bioinformàtica i Estadística Mèdica de la Facultat de Ciències i Tecnologia ( UST- de la UVic-UCC) de la Universitat de Vic. Hi van assistir universitaris i 2 centres de secundària:
– Universitaris de Biociències, en particular del Grau en Enginyeria Biomèdica, Grau en Biologia, Grau en Biotecnologia i Grau en Ciències Ambientals.
– Escola Vedruna Tona.
– Institut de Tona.

Imatge de la presentació amb Julita Oliveras, Malu Calle i Toni Gabaldón:

presentacio-malu

En total hem comptat amb una assistència d’uns 461 estudiants durant tot el matí.

A continuació es mostren tot un seguit de fotos dels grups dels centres de secundària que van assistir a l’activitat impartida per Toni Gabaldón el dia 16/12/2015:

Sant Miquel dels Sants
Col·legi Sant Miquel dels Sants, de Vic

Institut Jaume Callis grup sencer
Institut Jaume Callís, de Vic

Institut Jaume Callis
Institut Jaume Callís, de Vic

Institut la Plana
Institut la Plana, de Vic

Institut de Vic
Institut de Vic

Institut de Tona
Institut de Tona

Vedruna Tona
Escola Vedruna Tona

Podreu veure el vídeo,que en breu es penjarà, de la xerrada-debat per part de Toni Gabaldón al Canal UVic clicant a: http://mon.uvic.cat/tlc/videos/

Desitgem que hagi estat del vostre interès i agraïm molt la participació del públic i que els universitaris responguéssiu la fitxa que us vam entregar a l’inici.
Esperem poder continuar gaudint del projecte de les TLC a la UVic.
Si teniu Twitter podeu seguir-nos a https://twitter.com/uvic_TLC/

Podeu llegir el què el científic Toni Gabaldón va escriure per U-Divulga clicant a: http://mon.uvic.cat/udivulga/2015/12/15/el-microbioma-huma/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *