UVIC UCC
[:ca]L’agroecologia com a resposta sistèmica i sostenible en contextos de desplaçament forçós[:es]La agroecología como respuesta sistémica y sostenible en contextos de desplazamiento forzoso[:en]Agroecology with a systemic and sustainable response in contexts of forced displacement[:]
[:ca]La Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC, junt amb la Cooperativa Pole Pole, van organitzar la setmana passada el seminari internacional “L’agroecologia com a resposta sistèmica i sostenible en contextos de desplaçament forçós”. La conferència inaugural del seminari, titulada “L’agroecologia en l’acció humanitària: espai d’oportunitat?”, va tenir lloc el 15 de novembre a la sala d’actes del Palau Macaya de Barcelona.

Al seminari es va posar de manifest que les investigacions exploratòries preliminars han permès identificar les barreres i els reptes, però també les potencialitats i els espais d’oportunitat, en la gestió dels entorns de desplaçaments forçosos -persones refugiades, persones desplaçades internes (IDP) o persones retornades-. També es va posar sobre la taula la necessitat d’incidir políticament en els models i polítiques internacionals des d’un marc integral agroecològic i feminista.

Amb un caràcter fonamentalment divulgatiu, en aquest seminari expertes i experts van introduir el context, els reptes i les oportunitats de l’agroecologia en contextos de refugiats i desplaçaments forçosos per reflexionar sobre les oportunitats cap a la regeneració del model humanitari actual. A la part final es va obrir un diàleg posterior amb les persones que assistien a l’acte.

Les i els ponents que van participar en el seminari van ser Marta G. Rivera Ferre, professora d’Investigació del CSIC a INGENIO i col·laboradora de la Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris de la UVic-UCC; Andrew Adam-Bradford, consultor i investigador del Centre for Agroecology, Water and Resilience de la Universitat de Coventry; Daniel Christian Wahl, especialista en el disseny regeneratiu i autor de l’obra Diseñando culturas regenerativas (que va intervenir de manera virtual); i Celia Murias Morcillo, cocoordinadora del cicle i autor de l’estudi exploratori.

La conferència de divulgació de resultats del seminari “Propostes per a una acció humanitària des de l’agroecologia” va tenir lloc l’endemà, 16 de novembre. En aquesta conferència es va exposar el punt de partida, amb la identificació de necessitats de coneixement informat, especialistes innovadors i actors clau, abans de donar pas al procés participatiu de les jornades i els resultats, així com al pla d’acció elaborat. L’acte va acabar amb un debat obert.

Aquest seminari va ser seleccionat a la Convocatòria de projectes de reflexió 2019 pel Palau Macaya-Fundació “La Caixa” i cofinançada per la UVic-UCC i el grup d’investigació Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI).[:es]Del 15 de noviembre al 16 de diciembre de 2021

La Cátedra de Agroecología y Sistemas Alimentarios  de la Universidad de Vic – Universidad Central de Cataluña, junto a la Cooperativa Pole Pole, organizan el seminario internacional: La agroecología como respuesta sistémica y sostenible en contextos de desplazamiento forzoso.

El seminario facilitará el diálogo transformador entre actoras de ámbitos humanitarios y agroecológicos para crear una comunidad de práctica y conocimiento internacional sobre el rol de la agroecología en la seguridad alimentaria y la adaptación al cambio climático en contextos de desplazamiento forzoso.

Seleccionada en la Convocatoria de proyectos de reflexión 2019 del Palau Macaya-Fundación La Caixa, y cofinanciada por la Universidad de Vic-Universidad Central de Cataluña y el grupo de investigación Sociedades, Políticas y Comunidades Inclusivas (SoPCI).

 [:en]From November 15 to December 16, 2021

The Càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris of the University of Vic – Central University of Catalonia, together with the Pole Pole Cooperative, organizes the international seminar: Agroecology with a systemic and sustainable response in contexts of forced displacement.

The seminar will facilitate the transformative dialogue between humanitarian and agro-ecological activists to create a community of practice and international connection on the role of agroecology in food safety and adaptation to climate change in contexts of forced displacement.

Selected for the 2019 Call for Reflection Projects of the Palau Macaya-Fundació La Caixa, and co-financed by the University of Vic-Central University of Catalonia and the research group Inclusive Societies, Policies and Communities (SoPCI in the Catalan acronym, Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives).[:]

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *