UVIC UCC
[:ca]Sandra Ezquerra compareix al Parlament per parlar dels impactes de la pandèmia des de la perspectiva de gènere[:es]Sandra Ezquerra comparece en el Parlamento para hablar de los impactos de la pandemia desde la perspectiva de género[:en]Sandra Ezquerra appears in Parliament to talk about the impacts of the pandemic from a gender perspective[:]
[:ca]Una política pública compromesa amb la defensa de la igualtat de gènere ha d’incorporar la perspectiva feminista per evitar generar majors desigualtats. Aquesta és una de les principals conclusions de la compareixença sobre els impactes de la pandèmia de la covid-19 des d’una perspectiva de gènere a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya, el passat dimecres 13 d’octubre. A la comissió hi va participar Sandra Ezquerra, directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures i coordinadora del Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI) de la UVIC-UCC.

A més de destacar com la pandèmia ha tingut profunds impactes en els serveis de cura en el darrer any i mig, la seva intervenció es va centrar en com sovint les polítiques de salut pública no han tingut en compte totes les tasques de cura que les famílies realitzen de manera quotidiana ni els múltiples equilibris que sobretot les dones duen a terme cada dia per conciliar la seva vida laboral amb la cura de familiars. Sovint les decisions polítiques i sanitàries durant la pandèmia han derivat en una intensificació de la feina de cura no remunerada que les dones realitzen a les seves llars i en un increment en les seves dificultats per a la conciliació. Aquí podeu visualitzar el vídeo de la compareixença i de la totalitat de la sessió de la comissió.[:es]Una política pública comprometida con la defensa de la igualdad de género debe incorporar la perspectiva feminista para evitar generar mayores desigualdades. Esta es una de las principales conclusiones de la comparecencia sobre los impactos de la pandemia del COVID-19 desde una perspectiva de género en la Comisión de Economía y Hacienda del Parlamento de Cataluña, el pasado miércoles 13 de octubre. En la comisión participó Sandra Ezquerra, directora de la Cátedra UNESCO Mujeres, desarrollo y culturas y coordinadora del Grupo de Investigación Sociedades, Políticas y Comunidades Inclusivas (SOPCI) de la UVIC-UCC.

Además de destacar como la pandemia ha tenido profundos impactos en los servicios de cuidado en el último año y medio, su intervención se centró en cómo a menudo las políticas de salud pública no han tenido en cuenta todas las tareas de cuidado que las familias realizan de manera cotidiana ni los múltiples equilibrios que sobre todo las mujeres llevan a cabo cada día para conciliar su vida laboral con el cuidado de familiares. A menudo las decisiones políticas y sanitarias durante la pandemia han derivado en una intensificación del trabajo de cuidado no remunerado que las mujeres realizan en sus hogares y en un incremento en sus dificultades para la conciliación. Puede visualizar el vídeo de la comparecencia y de la totalidad de la sesión de la comisión aquí.[:en]A public policy committed to the defense of gender equality must incorporate the feminist perspective to avoid generating greater inequalities. This is one of the main conclusions of the appearance on the impacts of the COVID-19 pandemic from a gender perspective in the Committee on Economy and Finance of the Parliament of Catalonia, last Wednesday, 13 October. The committee was attended by Sandra Ezquerra, director of the UNESCO Chair in Women, Development, and Cultures and coordinator of the Research Group on Societies, Policies and Inclusive Communities (SoPCI) at UVIC-UCC.

In addition to highlighting how the pandemic has had profound impacts on care services over the past year and a half, his intervention focused on how often public health policies have failed to take into account all the care tasks that families perform on a daily, neither the multiple balances that especially women carry out every day to balance their work-life with the care of relatives. Political and health decisions during the pandemic have often resulted in an intensification of the unpaid care work that women perform in their homes and in an increase in their difficulties in the balance of family and work life. Here you can view the video of the appearance and the entire session of the commission.[:]

Add Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *