Premi Llegim Ciència (PLC-UVic)
Premi Llegim Ciència – (PLC-UVic): en aquest projecte es treballa una novel·la científica diferent en cada edició. El professorat acompanya a l’alumnat per la lectura d’una novel·la i un cop llegida, escriuen relats que responen a una de les dues modalitats formulades segons cadascun dels tríptics on hi ha les bases del certamen literari. Posteriorment fan entrega dels relats i els presenten i el jurat fa una exhaustiva valoració a fi de fer l’entrega dels guardons als millors relats de cada modalitat i categoria, en una data concreta on es convida a l’autoria, a l’aula magna de la UVic-UCC. El PLC-UVic va dirigit a 3r i 4t d’ESO.
- Llibre: Closa, D. El camí de la Pesta. Capital Books, 2016.
Lectura i opinió de l’estudiant del grau en Biotecnologia, UVIC-UCC: Olfat Khannous– Becària del Programa Ciència i Societat – Difusió d’activitats científiques –UST- UVic: Imagines que en un moment donat es declara una epidèmia mundial que en el passat també va existir? La novel·la “El Camí de la pesta” de Daniel Closa m’ha encantat perquè de forma molt entretinguda ens explica com un brot de pesta fa exaltar la comunitat científica a nivell mundial al veure que el bacteri causant de dita malaltia és resistent a tots els antibiòtics existents. Es pot apreciar com en moments on tothom està ofuscat sorgeix molta rivalitat i es lluita sense miraments per un mateix fi: trobar la cura per salvar a tothom. M’ha agradat molt com l’autor ha aconseguit portar a un mateix punt diversos camins de diferents orígens i com s’ha desencadenat la història en si. Considero que pot ser molt bona novel·la per la pròxima edició de PLC-UVic perquè enganxa molt!
- El món fosc. Talps – Jordi de Manuel– Ara Llibres – 2017
“Lectura i opinió de l’estudiant del grau en Biotecnologia, UVIC-UCC: Sergio Noé Pérez– Becari del Programa Ciència i Societat – Difusió d’activitats científiques –UST- UVic”:Veure un dels futurs possibles de la humanitat a través dels ulls d’un dels seus pobladors i repassar el mite de la caverna de Plató és possible gràcies a aquesta novel·la de Jordi de Manuel. Una narració que explica en paraules d’un adolescent de 15 anys l’ascensió per un seguit de túnels a fi de conèixer la veritat que fa temps va canviar la societat tal i com la coneixem avui dia. M’ha agradat molt el viatge que es narra a la novel·la i crec que és perfecta com a proposta en el projecte del PLC-UVic, encara que et deixi un gust amarg el fet de poder imaginar el nostre món convertit en aquest possible futur.
A cada peu de pàgina que conformen els blogs de les TLC-UVic i del PLC-UVic hi podeu llegir una cita destacada per part d’alguna personalitat que elogia la lectura.
La lectura ens regala molta companyia , llibertat per ser d’una altra manera i ser més. Pedro Laín Entralgo