Què et separa a tu d’un alt directiu?

with No hi ha comentaris

Quan portes anys en el mercat laboral, comences a veure patrons, signes que t’indiquen quan una persona no ha explotat tot el seu potencial, i que, per tant, no està aprofitant totes les oportunitats disponibles en el mercat.

Abans d’enfocar els esforços en les aspiracions professionals, l’ésser humà prioritza trobar una estabilitat financera. Un quelcom que t’assegura que les necessitats més bàsiques estan garantides. I, fins que no et trobes en aquest punt, és molt complicat que la teva ment estigui disposada a visualitzar les teves aspiracions, a perseguir metes ambiciones o dur a terme aquelles accions que et fan escalar professionalment, i també, personalment.

El primer punt a on hi ha gran risc de quedar-se estancat

Moltes persones es queden allà a on estan quan aconsegueixen aquesta primera fita, l’estabilitat financera. Sovint, aclaparats pel pes del dia a dia, rendir comptes a altri, sumat a les responsabilitats familiars, un no té temps per parar a pensar sobre els plans de futur o reflexionar sobre les motivacions pròpies. Al final del dia és més fàcil buscar activitats per desconnectar i descarregar-se de l’estrès laboral.

La perillosa conseqüència de no parar, és la d’avançar a ritme d’altri, a poc a poc, i deixant la porta oberta a factors que t’afecten tant a tu com al teu equip. Sembla lògic, doncs, que un no pot anhelar grans aspiracions sense tenir els propis objectius ben definits, conèixer la teva meta, sigui quina sigui, i dirigir els teus esforços en conseqüència, aquest és el primer pas per veure més enllà de la intensitat del ritme en el qual vivim.

Hi ha un altre factor que els alts directius tenen clar. Necessites un equip de persones amb talent i ambiciós per seguir avançant. L’èxit individualitzat és un concepte arcaic, ja que el conjunt de persones són qui permeten sumar diferents perspectives, competències i coneixement. Cadascú des d’un punt de partida diferent i amb objectius únics, però sempre avançant. Però com dirigeixes el rumb del teu equip cap a l’èxit personal i col·lectiu?

Aspecte clau per les persones que tenen un equip al seu càrrec.

Què et garanteix que el teu equip no s’enfonsa a l’afrontar les adversitats que es presenten constantment? S’ha de fomentar un entorn de treball on tots els membres de l’equip se senten valorats per dur a terme les seves tasques, segurs per aportar les seves idees, i són capaços de fer pinya per aconseguir complir amb els objectius que s’han marcat.

Cal reflexionar sobre l’impacte que té l’estrès laboral en la salut mental i com es pot fomentar una cultura empresarial que fomenti l’optimisme. Per aquest motiu, l’Elisenda Tarrats, directora de l’Executive MBA de la UVic, ha organitzat una sessió en línia el dia 20 d’abril, on compartirà amb els assistents les eines que t’ajuden a potenciar la creativitat, la resiliència i l’adaptabilitat als reptes per fomentar una cultura d’optimisme al teu equip i a la teva empresa. Un webinar en obert que et dona les respostes que necessites per despertar l’empatia, la creativitat i la motivació del teu equip de manera definitiva.

Què fer si hi ha resistència al canvi?

Quan et trobes amb resistència per aplicar una cultura empresarial d’optimisme, sol ser causa de problemes que estan encastats des de fa temps per alguns membres de l’equip o per causa de la dinàmica de treball que s’ha anat generant amb el temps, treballant molt intensament perseguint petits objectius sense tenir a l’horitzó una meta clara a llarg termini.

Patrik Leccioni agrupa les disfuncions d’un equip en 5 grans blocs: la falta de confiança, la por al conflicte, la falta de compromís, evitar rendir comptes i no atendre als resultats. Disfuncions que bloquegen el rendiment òptim del teu equip.

Per abordar aquestes disfuncions, la coordinadora del màster Executiu en Administració Direcció d’Empreses (EMBA), Maria Dolors Crous, proposa eines que posades en pràctica, t’ajuden a posar fil a l’agulla per resoldre cada una d’aquestes disfuncions que poden afectar el rendiment del teu equip i aconseguir un equip motivat capaç de fer front a qualsevol repte. En aquesta guia gratuïta, hi ha dues eines d’aplicació immediata que pots dur a terme amb el teu equip per cada una de les 5 disfuncions que planteja Patrik Leccioni, un total de 10 eines que t’ajuden a portar un equip normal a excepcional.

Que fa falta per seguir avançant?

Lluny de ser qüestió de sort, una persona que ocupa un càrrec de responsabilitat i té projecció de futur, sap veure més enllà. Cal tenir un coneixement empresarial sòlid i una visió transversal que et permet veure, aprofitar i crear oportunitats. Entén quan cal prendre riscos sense por i té maneres per potenciar la creativitat i la innovació per generar millores a la societat, econòmicament viables i rendibles.

El coneixement et dona les eines, estratègies i la visió transversal que t’empodera per aconseguir el canvi cap a un món d’oportunitats. Et força a parar i et presenta una nova visió del món que ens envolta. El secret és que no cal que aprenguis tots aquests coneixements a través d’anys l’experiència, hi ha formació d’alt nivell que t’ajuda a obtenir aquesta transformació en tan sols un any. L’Executive MBA de la UVic està pensada per les persones que estan preparades per aprofitar el canvi constant. T’equipa amb una visió global de l’empresa i et dona les eines per desenvolupar el teu propi estil de lideratge per potenciar el talent individual i col·lectiu generant oportunitats d’alta rendibilitat econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *