Discurs de graduació dels alumnes MBA de la promoció 2018-2019

with No hi ha comentaris

Senyores i Senyors, familiars i amics.

La meva companya Montse i jo mateix volem adreçar-vos unes paraules en nom de tot el grup que hem assistit durant aquest curs acadèmic que finalitzem al campus de Granollers.

Companys quan ens vau demanar que us representéssim en aquest acte de graduació ens vam sentir molt satisfets per la vostra confiança amb nosaltres, però a la vegada també entomem aquesta responsabilitat amb molt de respecte i esperem poder estar a l’alçada de poder-vos representar a tots vosaltres i que aquestes paraules que llegirem a continuació puguin representar-nos a tots.

Aquest curs ha estat una enorme experiència vital per a tots nosaltres: en Joan, en Xevi, en Marc, en Santi, en Ferran, la Gemma, en Fran, en Ricard, la Maria, i nosaltres, la Montse i l’Enric. Una experiència que ens ha obert una nova porta a adquirir coneixements de direcció d’empresa i com dur-los a terme adaptant-los a les possibilitats  i  la tasca professional que cadascú té. Esperem ser bons deixebles d’aquest immens grup de professors d’alta vàlua professional i humana que ens han sabut transmetre les eines essencials en tots els àmbits de l’empresa i que ens han permès créixer com a professionals i també com a persones.

Hem fet comptabilitat i finances, hem après a interpretar i prendre decisions a partir de l’anàlisi dels rendiments econòmics i financers, de les ràtios, hem vist com es calcula el valor actual net i la taxa interna de retorn. Fins i tot ens han ensenyat a valorar empreses!!! I de passada ja sabem fer la declaració de la renda!

I és que el màrqueting no és el mateix que la venda, la promoció i trade màrqueting!  I el màrqueting digital. Ens ho hem passat molt bé fent màrqueting: màrqueting gerencial, direcció de màrqueting, màrqueting internacional… Ufff! De màrqueting si que n’hem fet! Ei!, però lluny de d’haver-nos cansat. Hem vist de forma pràctica com aplicar els coneixements de màrqueting en el desenvolupament de productes i conceptes, com comunicar, a qui i com.

Aquest  màster també ens ha aportat eines per dirigir i millorar els  equips comercials, saber fer negociacions, tancar les vendes… .

També hem aprés a veure l’entorn econòmic actual, les polítiques econòmiques dels països com pot afectar això a les empreses i com ens pot afectar a nosaltres.

N’hem après molt i esperem que això  quedi ben retratat en els nostres treballs de final de màster.

Les persones. Això que acabo de dir. Per dirigir les persones primer cal conèixer-les, i per conèixer-les, es millor parlar amb elles, saber què necessiten, quines ànsies tenen de desenvolupament personal i professional. Fins i tot ens hem redescobert a nosaltres mateixos. El Discovery Insight ens ha facilitat elements per al nostre autoconeixement i per fer el nostre propi DAFO: ésser d’un color o un altre i ser-ne conscient ens facilita afavorir la compatibilitat amb d’altres persones, i això ho farem a partir d’ara calibrant en cada moment com fem l’apropament. Certament és essencial tenir-ho en compte en la direcció d’equips i triomfar en les habilitats directives.

Ara bé, si a algú com al Sr Lloreda li hem d’explicar el nostre treball, el nostre projecte… perquè necessitem inversió, ja sabem com fer-ho. L’Elisenda ens va ensenyar a fer l’Elevator Pitch. En molt pocs minuts sabem transmetre 4 conceptes clau del nostre pla de negoci i captar l’interès del possible inversor.

Cert és que abans de l’Elevator Pitch cal que tinguem ben estructurat el nostre pla de negoci i per això l’estructura ens porta a l’estratègia. Hem jugat a fer d’estrategues!,…..  gran simulador!, grans estones! Moltes camises, corbates i complements. Doncs sí, hem entrat en el món de la moda.

Què seria de l’Elevator Pitch sinó tinguéssim un projecte!!! Els nostres professors són emprenedors i ens han amarat de ganes de tirar endavant projectes si nosaltres hi creiem i si ens sentim i en som capaços, està clar!, i de fer un pla de negoci; que per això estem aquí.

I qui ens ho havia de dir que el món de la moda ha estat el fil conductor de totes operacions del màster. El gran Amancio ha estat present a tot el màster, només ens ha faltat una foto seva que presidís l’aula. A partir d’ara, tots comprem a Zara!

 

Digueu-ne com vulgueu: Just in time, Lean o Agile, però les coses cal fer-les ben fetes i adaptant-se al client i sempre optimitzant tots els recursos.

 

I que hem de dir d’aquell dissabte d’abril que ens vam trobar els grups de  aprendre a treballar en equip. Va ser un molt bon treball, ens va ajudar a conèixer-nos nosaltres com a persona i a les altres persones.

Ha sigut un luxe formar part d’un grup petit com el nostre cada setmana a Granollers,  com també formar part d’un grup més gran que comparteix les mateixes inquietuds.

La Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic ha sabut molt bé com fer teixir les relacions entre nosaltres.

Joan, Xevi, Marc, Santi, Ferran, Gemma, Fran, Ricard, Maria, i nosaltres, la Montse , l’Enric. Siguem tots dignes hereus d’allò que hem après.

Recordo bé com el Dr Joan Massons el primer dia de classe ens va dir que quan acabéssim l’MBA podríem dir a tot arreu, que alerta: “Jo he estudiat un MBA la Universitat de Vic!”, que no és poca cosa.

Doncs això. Ha sigut un plaer, en nom de tots, d’haver fet aquest Màster en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Vic, i esperem que també ho hagi estat per als nostres professors, als quals tenim en gran estima. A partir d’ara les coses les encararem diferents. Doncs sí: tenir un MBA o no tenir-lo et canvia la manera de veure i fer les coses.

Companys de grup: hem esdevingut un grup d’amics. Uns amics que ens hem ajudat des del primer dia, en l’estudi, els apunts, els treballs en equip…  Hem viscut moments d’estres, moments divertits i el mes important es que tots ens hem recolzat i ajudat molt, hem fet un grup molt maco ….

No sé si farem negocis junts, o potser algú ja en fa!, o si fins i tot muntarem un pizzeria…,  però els companys del primer dia ara ja són amics i formen part de la nostra vida i esperem que continueu formant-ne part.

A partir d’ara ja sabeu, fem xarxa, muntem negocis,  fem inversions, i continuem treballant, alguns canviareu de feina o fareu créixer la vostra empresa gracies al que hem après aquí i ja sabeu que sempre podreu comptar amb tot el grup pel que necessiteu, sempre estarem allà.

Volem agrair a tots els professors la seva dedicació i disponibilitat, Agrair també la feina del personal de la Universitat la Patricia, la Dolors Vinyet per la seva eficàcia i atenció.

Acabant, voldríem anomenar al Dr Cèsar Duch, Coordinador de la nostra classe a Granollers.

Cèsar, tu si que t’has llegit i rellegit els nostres treballs un munt de vegades, t’hem donat feina!! . Has estat un suport i font de coneixement extraordinari que ha guiat amb èxit, el desenvolupament dels nostres treballs de final de màster.

En Cèsar en ofert en tot moment les pistes per a exposar i demostrar allò après a classes i plasmar-ho en el treball. Cèsar, moltíssimes gràcies!

I per últim que dir de les nostres Famílies!!…. , heu tingut molta paciència amb nosaltres durant tot el curs. Sovint no hem estat presents quan i com se’ns necessitava, perquè estàvem a classe, estudiant fent  treballs…..; marits, esposes, parelles, fills, pares gràcies per haver-nos donat el vostre suport i els vostres ànims, sense aquest suport fer aquest curs no hagués estat possible.

Gràcies a tots i bon estiu.

 

Moment del discurs dels alumnes de l’MBA promoció 2018-2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *