Per tercer any, Cosmocaixa encarrega al professor Victor Grau el disseny d’aquest projecte.
L’any 2014 Cosmocaixa es va proposar apropar la ciència a aquests col·lectius, esdevenint un museu amb un nou programa que engranés museu i inclusió social. Per assolir aquest objectiu el museu es planteja dues menes d’accions: oferir els seus tallers i espais als joves i proposar als centres una activitat relacionada amb la ciència.
Els grups UEC compten amb tallers propis, perquè tractant-se de joves especialment difícils provinents de situacions familiars i socials duríssimes, les tasques manuals són les més efectives per a treballar amb ells. Es tracta d’aconseguir, tant com es pugui, una reconnexió d’aquests joves amb la societat, especialment amb la que han deixat darrere (escoles, instituts,…). Retornar-los-hi un lloc a la societat, de la que se senten i viuen exclosos, és fonamental per a la seva realització i formació personal. Cal doncs dissenyar una activitat lligada a la ciència que pugui ser duta a terme a les UEC, i que posi en valor davant la societat la tasca feta per aquests joves. Aquesta darrera part és important: la tasca dels joves ha de tenir valor i utilitat pràctica.
Enguany es proposa la construcció d’una guitarra elèctrica. La guitarra és plenament funcional, basada en el model Telecaster. S’ha buscat la mínima dificultat tècnica, i es proposa el disseny més senzill possible, això fa que el model proposat s’assembli molt a les Cigarbox Guitar americanes de mitjans segle XIX. Sobre aquesta els grups poden introduir fàcilment millores a la guitarra.
Els participants en el projecte reben un kit que inclou la pastilla, el circuit elèctric, el pont, la neckplate, els streps, els rollers i les clavilles, així com un joc de cordes. També se’ls proporciona un guió amb els plànols per fer una construcció bàsica que després poden modificar.
L’estructura, perfil i decoració de la guitarra admeten infinites variants, fent d’aquest un projecte molt creatiu, ric en possibilitats i atractiu per aquest jovent.