El dimarts 4 de juliol es va fer entrega de la beca de Mútua d’Enginyers per a fer mobilitat internacional a tres estudiants d’enginyeria de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE), Rafael Iborra i Sergio López, d’Enginyeria de l’Automoció, i Juníper Sans, d’Enginyeria Mecatrònica, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquestes beques, valorades en 1.000 euros cadascuna, que des de 2016 la Mútua d’Enginyers atorga a estudiants d’enginyeria, tenen pensat ampliar estudis o bé fer pràctiques a l’estranger.
L’acte ha estat presidit pel vicerector de Relacions Internacionals, Josep Bau, acompanyat pel president de Mútua dels Enginyers, Joan Munts, i per la degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries, Malu Calle.
Rafael Iborra farà una estada de sis mesos a la Duale Hochshule Baden-Wüttemberg Ravensburg (Alemanya); Juníper Sans la farà a la HZ University of Applied Sciences (Països Baixos), i Sergio López anirà a la Hochschule für Angewandte Wissenschaften d’Hamburg (Alemanya).
Malu Calle, ha destacat l’esforç que aquesta Facultat ha fet per promoure les estades internacionals “perquè és un factor important en la formació dels nostres estudiants i perquè en qualsevol procés de selecció es valora la capacitat de fer front a nous reptes i tenir interès per fer coses noves, habilitats que s’adquireixen en aquestes estades”. Aquest afany per fomentar intercanvis, segons Calle, es pot comprovar en el fet que cada vegada hi ha més estudiants que a més de demanar informació del grau que volen estudiar també volen saber les possibilitats que tindran de fer una mobilitat. La degana ha agraït a Mútua d’Enginyers aquests ajuts, “ja que el tema econòmic pot ser un escull considerable per a molts estudiants a l’hora de decidir-se a anar a l’estranger”.
Per la seva banda, el president de Mútua d’Enginyers, Joan Munt, ha reiterat un any més la voluntat de la mútua d’ajudar els futurs enginyers “perquè tenen la missió de transformar la tecnologia en quelcom útil per a la societat”. També s’ha mostrat convençut que l’experiència internacional pot ser molt avantatjosa “ja que avui en dia cal saber treballar en equip per poder tirar endavant projectes complexos, sobretot ara que cada vegada hi ha més projectes europeus que necessiten persones amb un gran coneixement d’idiomes i amb experiència a l’estranger”.
El vicerector Josep Bau, en nom de la Universitat, ha agraït a Mútua d’Enginyers els ajuts “que en realitat són un premi i un reconeixement a la feina ben feta” i ha destacat el fet que en el camp de l’enginyeria, que són graus professionalitzadors amb una inserció ràpida al mercat laboral, “és molt important adquirir l’experiència que ofereix la mobilitat internacional amb vista a posicionar-se millor a l’hora de buscar un lloc de treball”.