L’escola FEDAC Xarxa de Berga i la UVic-UCC han establert un conveni de col·laboració per impulsar l’orientació acadèmica i professional dels estudiants de batxillerat i formació professional. L’acord s’ha formalitzat aquest dijous a la Sala de Juntes del Rectorat de la UVic-UCC.

L’aliança permetrà als estudiants de FEDAC Xarxa participar en activitats i tallers al Campus UVic, on podran ampliar coneixements i experimentar un entorn universitari de primera mà. A través d’aquest programa, els alumnes de cicles formatius de grau superior i batxillerat tindran l’oportunitat d’aprendre en un espai acadèmic dinàmic i especialitzat.

Orientació universitària per als estudiants d’FP i batxillerat

A més, el conveni inclou l’organització d’una sessió d’orientació universitària a l’escola FEDAC Xarxa, a càrrec d’un especialista de la UVic-UCC. En aquesta sessió, els estudiants de segon curs de cicles formatius de grau superior i batxillerat podran informar-se sobre el sistema universitari (Pla Bolonya, sistema de crèdits, mobilitat, oferta formativa, etc.) i conèixer les diferents opcions acadèmiques que ofereix la UVic-UCC.

Aquest conveni de col·laboració entre l’escola FEDAC Xarxa i la UVic-UCC dona resposta al repte Escola-Universitat-Empresa (E-U-E) del pla d’innovació educativa #avuixdemà de les escoles FEDAC. Mitjançant aquest tipus d’iniciatives, es vol facilitar la transició dels estudiants cap a l’educació superior i el mercat laboral.

Durant la signatura del conveni, el rector de la UVic-UCC, Josep Eladi Baños, ha destacat la rellevància dels cicles formatius de grau superior dins del marc de l’educació superior:

“que hem considerat sempre com a educació superior, procurant crear passarel·les per fer més fàcil l’accés als graus com és el cas del programa 2 + 3”.

Per la seva banda, Modest Jou, director general de les escoles FEDAC, ha valorat positivament l’acord:

“per donar compliment als objectius que ens hem proposat, en benefici dels nostres estudiants i amb la voluntat de fer créixer aquest acord”.

Finalment, Malu Calle, degana de la FCTE, ha posat en relleu la importància d’entendre la realitat dels estudiants en formació:

“és vital per a nosaltres conèixer de primera mà la realitat dels estudiants en etapa de formació per tal que vegin la Universitat com a un futur possible”.

Amb aquest acord, FEDAC Xarxa i la UVic-UCC reforcen la seva voluntat de treballar conjuntament per a l’èxit acadèmic i professional dels joves.