La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Girona i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya organitza el proper 1 de març la segona edició de la Jornada de les Guilleries: Aigua i TerritoriLa matinal tindrà lloc a l’Espai AQUA de Sant Hilari i se centrarà en el control biològic com a eina de gestió de plagues als espais verds, una tendència a l’alça al nostre país que permet reduir l’ús de productes químics als nuclis urbans.

L’objectiu de la jornada és proporcionar informació i recursos a gestors i tècnics municipals perquè puguin avançar en l’ús del control biològic. Per això hi haurà ponències teòriques, però també s’hi donaran a conèixer experiències reals en espais verds de Catalunya i d’Europa.

En la seva primera edició, l’any passat, la Jornada de les Guilleries va versar sobre les alternatives actuals i futures als herbicides en l’àmbit municipal, i hi van participar més de 200 persones de 70 municipis de Catalunya. La Càtedra pretén consolidar aquestes xifres d’assistència en la segona edició, amb la intenció d’esdevenir un referent de bones pràctiques ambientals en l’entorn municipal. La jornada, a més, entronca amb el compromís per la sostenibilitat mediambiental de l’Ajuntament de Sant Hilari, amb iniciatives com un sistema de podes respectuós amb els arbres, la no utilització d’herbicides, la creació d’un bosc terapèutic, l’aposta per la biomassa, la recollida porta a porta o l’enllumenat LED entre d’altres accions.

La II Jornada de les Guilleries compta, un cop més, amb el suport, tant econòmic com organitzatiu, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través del seu Pla Anual 2018 de Transferència Tecnològica (PATT). La inscripció a la II Jornada de les Guilleries és obligatòria però gratuïta, i s’ha de fer a través del servei de preinscripcions a jornades del portal RuralCat.