Jordi Solé-Casals, coguanyador del premi al millor article científic de la 17th International Conference on Bio-inspired Systems and Signal Processing.

L’article titulat “An insight into neurodegeneration: Harnessing functional MRI connectivity in the diagnosis of mild cognitive impairment” va rebre divendres passat el premi al millor article de la 17th International Conference on Bio-inspired Systems and Signal Processing (BIOSIGNALS 2024), que va tenir lloc a Roma del 21 al 23 de febrer. L’article científic està signat per Shuning Han, Zhe Sun, Kanhao Zhao, Feng Duan, Cesar F. Caiafa, Yu Zhang i Jordi Solé-Casals, investigador, coordinador del grup de recerca Data and Signal Processing (DSP) i professor de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries (FCTE) de la UVic-UCC.

En aquesta conferència, Jordi Solé-Casals va exposar l’article, part integrant de la tesi doctoral de Shuning Han. En aquest estudi, es va crear un model de classificació basat en xarxes de convolució gràfica (conegudes com GCN en anglès) per identificar el deteriorament cognitiu lleu (MCI) utilitzant dades de ressonància magnètica funcional (fMRI) en estat de repòs.

Els resultats experimentals revelen un rendiment notòriament superior del model proposat en comparació amb els models de referència, amb una mitjana de classificació del 80.3% i un màxim del 88.2%. També es va constatar que les connexions entre determinades regions cerebrals desempenyen un paper crucial en la classificació d’imatges fMRI amb el model GCN per al diagnòstic del MCI. Aquesta investigació contribueix a una millor comprensió dels trastorns neurodegeneratius i a les aplicacions de les xarxes GCN en l’anàlisi d’imatges cerebrals i la detecció de malalties.