El proper 27 de febrer tindrà lloc a l’Auditori VIT de CREACCIÓ, en el Recinte Firal “el Sucre” de Vic, la “IV Jornada de divulgació del conreu i de les característiques de la tòfona“, organitzada pel Grup de Recerca Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) i el Grup de Recerca en Alimentació, Salut i Benestar (GRASB) de la UVic-UCC amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, de l’Ajuntament de Centelles i de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic-UCC, sota el patrocini del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i de la Societat Catalana de Química (SCQ).
També hi col·laboraran nombrosos professionals, empreses i entitats de l’àmbit de la tòfona i altres productes (vi, pa, oli, embotits, xocolata) que combinen perfectament amb aquest preuat tresor negre que ens brinda la Natura i que, recentment, la humanitat amb gran saviesa ha pogut domesticar.
En aquesta nova edició hi participarà l’enginyer agrònom i tècnic superior del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Daniel Oliach, amb una ponència sobre la “Situació actual i avanços en el cultiu de la tòfona”. També comptarà amb la presència del cap de l’Àrea d’Ajuts del Centre de la Propietat Forestal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Àlex Muñoz, que oferirà la ponència “Consideracions generals per a la implantació d’una explotació tofonera”.
Com en anteriors edicions els eixos que conformen la jornada són dos: el formatiu i el lúdic. En l’aspecte formatiu s’oferiran ponències sobre els darrers avanços en el conreu de la tòfona i les estratègies per a la conservació i sostenibilitat de les tofoneres silvestres, comunicacions curtes sobre experiències dels assistents i realització de tallers per conèixer millor les característiques sensorials de les tòfones. Pel que fa a l’aspecte lúdic es farà una immersió en el paper de la tòfona en la gastronomia, de la mà del xef Nandu Jubany i, també, al llarg de la Jornada hi haurà quatre degustacions amb maridatges diversos de tòfona i els seus derivats amb productes tant bàsics com pa, vi, oli, ous i xocolata. El gastrònom Pep Palau, ens ajudarà a aprofundir en la cultura gastronòmica de la tòfona, tant acertadament anomenada “perla negra” o “diamant negre” de la cuina.
És imprescindible inscriure’s per assistir-hi. Consulteu el díptic per tal de veure les condicions per a inscripcions de darrera hora.
Per a més informació sobre els continguts, el programa i les inscripcions visiteu la pàgina web.