Vic, 29 de maig de 2025 — El passat 5 de juny, la ciutat de Vic va acollir una nova edició del Fòrum Barcelona Seguretat Alimentària 2025 (Fòrum BSA), una jornada de referència en el sector agroalimentari que es va celebrar a la Sala Marià Vila d’Abadal (edifici El Sucre). L’esdeveniment, sota el lema “Qualitat i Seguretat Alimentària 360°: més enllà de la normativa”, va coincidir amb el Dia Mundial de la Salut Alimentària (7 de juny) i va fer valdre la importància de garantir aliments segurs i saludables al llarg de tota la cadena alimentària.
La FCTE va tenir un paper destacat amb la participació de Marc Llirós i Anna Dalmau, que van contribuir activament a les discussions i reflexions sobre els reptes actuals en seguretat alimentària.
El professor Marc Llirós va moderar la taula rodona, titulada “Solucions i no problemes”. Aquesta sessió va abordar enfocaments innovadors com la seqüenciació genòmica, el mapeig de superfícies i l’ús de bacteriòfags per millorar la seguretat alimentària.
La professora Anna Dalmau va participar en les activitats paral·leles del fòrum, aportant la seva expertesa en microbiologia i qualitat alimentària, i reforçant el compromís de la UVic-UCC amb la transferència de coneixement i la recerca aplicada.
L’esdeveniment va comptar amb més de quinze experts nacionals i va ser organitzat per Bioser, Eventing Up, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’IRTA, la UVic-UCC i la UAB, amb el suport de Creacció i l’Ajuntament de Vic.