Dijous 22 de febrer es va fer un debat sobre la Intel·ligència Artificial a l’Ateneu de Vic. Aquest esdeveniment va aconseguir un nou èxit amb el debat titulat “De què parlem quan parlem d’intel·ligència artificial?”. La intensitat del diàleg entre els tres convidats va justificar plenament el nom del cicle, amb reflexions profundes sobre aquest àmbit emergent.
Malu Calle, degana de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la UVic, una de les destacades veus en el debat, va compartir la seva visió subratllant la importància de mantenir-se amb els “peus a terra” en abordar la intel·ligència artificial. Va enfatitzar la necessitat de desmitificar-la i de definir amb precisió els seus límits i abast. Calle va subratllar que aquesta aproximació no implica minimitzar la IA, sinó més aviat reconèixer-la com una autèntica revolució.
D’altra banda, les reflexions de Manuel Sanromà, professor de la URV i president de l’associació d’IA CIVICA, van revelar la complexitat de la IA, definint-la com una paraula polisèmica que pot generar desorientació. Prats va explorar diverses interpretacions de la IA, des de la seva naturalesa científica fins a l’impacte de les màquines. Va predir que la IA sacsejarà les nostres vides en els pròxims 10 anys, experimentant un creixement exponencial sense precedents.
Ramon Reig, adjunt del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica per a Afers Acadèmics i professor de la UVic especialista en IA, va destacar la importància de considerables recursos en algunes de les solucions comercials que proposen una determinada aproximació a aquestes tecnologies emergents.