L’edició genètica amb la tècnica del CRISPCas9 i tots els interrogants ètics que planteja varen ser l’eix central de la primera trobada entre estudiants de Biotecnologia de la UVic-UCC i estudiants d’Ètica de la UB, que va tenir lloc el passat 12 de maig.
La tecnologia CRISPR/Cas9 és una eina revolucionària molt utilitzada en biologia molecular per editar o corregir, d’una manera molt precisa i controlada, el genoma de qualsevol cèl·lula. La tècnica es pot aplicar per curar malalties o millorar caràcters de futurs individus, entre altres aplicacions.
Aquesta activitat de col·laboració universitària, a iniciativa del Departament de Filosofia de la UB i de la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVic-UCC, va comptar amb l’acollida al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (CRG). La jornada s’inicià amb una xerrada de la investigadora del Centre, Carmen Arnan Ros, sobre la tècnica CRISPCas9. Després de visitar el centre va tenir lloc un debat d’intercanvi d’impressions entre els estudiants i professors participants, que compta amb una intervenció sobre les implicacions ètiques d’aquesta tecnologia genètica, a càrrec de Marcel Cano, professor de Bioètica a la UVic-UCC i d’Ètica de la UB.
Els organitzadors de la trobada varen ser Toni Hermoso per part del CRG, Núria Terribas i Montserrat Capellas per part de la UVic-UCC (Càtedra de Bioètica i Grau en Biotecnologia) i Marcel Cano.