El projecte participat pel grup de recerca Tractament de Dades i Senyals (TDS) de la UVic-UCC és un dels 36 projectes seleccionats per rebre un ajut per a projectes de recerca sobre la salut mental de la Marató 2021. S’hi van presentar un total de 146 projectes, dels quals van ser seleccionats 36 projectes que beneficiaran 81 grups de recerca. L’avaluació es va realitzar mitjançant un procés de revisió d’experts, gestionada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, en la qual han participat 111 experts d’àmbit internacional.
El projecte “Disseny i anàlisi de l’eficàcia d’una intervenció breu basada en una aplicació mòbil per l’autolesió: mesures d’autoinforme, momentànies i biològiques com a predictors del tractament” rebrà una dotació de 398.526,25€. Hi participa Jordi Solé, professor de la UVic-UCC, juntament amb tres grups de recerca més. Pretén desenvolupar un tractament específic per a les conductes d’autolesió no suïcida (ANS) que pugui seguir-se a través d’una app per a telèfons mòbils.
Aquest projecte de recerca es planteja, doncs, que una majoria de persones que s’autolesionen puguin tenir accés a un tractament que els millori el benestar emocional i redueixi el patiment associat de les famílies. És un problema creixent entre els joves i adults d’arreu del món. Actualment, no existeixen tractaments que puguin reduir o eliminar aquestes conductes i la majoria són de difícil accés. és un problema de salut pública. Al acabar l’estudi, s’analitzaran conjuntament totes les dades obtingudes amb el propòsit de saber a quins joves els pot ser de més ajuda el tractament dissenyat.