El passat 11 de febrer, la UVic-UCC va ser la seu central de #científiques, una iniciativa per impulsar vocacions científiques en nenes i visibilitzar les dones investigadores. L’acte, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Barcelona Institute of Science and Technology, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, coincideix amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.
L’esdeveniment va tenir lloc al Paranimf de la UVic-UCC. La biotecnòloga i professora de la Facultat de Ciències, Tecnologia, i Enginyeries, Olfat Khannous Lleiffe va ser la ponent principal. La divulgadora científica Patrícia Canut, coneguda com “Tracy Hund”, va presentar l’espectacle “Qui fa ciència?”. L’acte es va retransmetre en directe per a escoles i instituts de Catalunya. Alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO de l’Escola Vedruna Escorial Vic van assistir-hi presencialment.
Aquest any, #científiques bat rècords de participació. Paral·lelament a l’acte central, 611 investigadores es van oferir xerrades en 501 escoles de 41 comarques, arribant a 37.575 alumnes i també van visualitzar un vídeo amb Paula Alòs, presentadora de “Manduka family”.
La UVic-UCC organitza activitats complementàries. El 18 de febrer, a les 12.30 h, acollirà la conferència “Recerca i transferència de coneixement amb perspectiva de gènere”, amb Eva López, d’Innovatia 8.3, i les gestores de recerca Núria Francolí i Roser Ortés.
El Museu del Ter de Manlleu va acollir l’exposició “(In)Visibles i (O)Cultes”, i el pròxim 14 de febrer hi haurà la conferència “Descobrint l'(in)visible” amb Núria Casacuberta Arola, experta en oceanografia física.
Podeu visualitzar l’acte a través d’aquest enllaç.