A càrrec del Sr. Gabriel Borràs, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

24 de febrer a les 11:00h. Auditori Manel Xifra Boada Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Edifici Narcís Monturiol.

La realitat indefugible que implica el canvi climàtic i els seus impactes sobre un element fràgil i vulnerable com és l’aigua, segurament el més vulnerable en l’àmbit mediterrani, comporta amb caràcter urgent consensuar unes polítiques, orientades a la mitigació i a l’adaptació al canvi climàtic, que contribueixin a una reducció real i efectiva dels gasos amb efecte d’hivernacle i una reducció de la vulnerabilitat del nostre territori i dels nostres sistemes socioeconòmics davant els impactes ambientals.
Així mateix, el canvi d’usos del sòl juga un paper tan important al nostre país com el canvi climàtic. L’aforestació del sòl com a conseqüència de l’abandonament dels sòls agrícoles i de la ramaderia extensiva juga un paper tan determinant en la reducció de cabals en capçalera com l’increment de la temperatura o la irregularitat pluviomètrica. És doncs necessària una major integració de les planificacions forestal i hidrològica a Catalunya.
Gabriel Borràs, responsable de l’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, abordarà aquests i d’altres aspectes i mostrarà les alertes sorgides arran de la recent celebració a París de la COP21

Inscripcions a: www.udg.edu/mon-aigua

Organitza:                                                                                                                                                 Amb la col·laboració:

Logos conferència 2402