Carme Casas i Albert Palou del Grup de Recerca BETA i del CT BETA, línia de Biodiversitat i Ecologia Terrestre, han participat a l’European Meeting of Phytosociology: Biogeography and Syntaxonomy of the Atlantic Regions que ha tingut lloc aquest mes de novembre, entre els dies 5 i 11, a Praia (Cap Verd, Àfrica), organitzat per l’Associació Portuguesa de Ciències de la Vegetació (PHYTOS), la Societat Francesa de Fitosociologia (SFP) i la mateixa Universidade de Cabo Verde.

Aquests congrés va reunir investigadors de diversos països d’Europa i d’Àfrica, especialitzats en l’estudi de la flora i la vegetació, i es focalitzava especialment en la regió Macaronèsica. La reunió pretenia contribuir a millorar el coneixement sobre la flora i la vegetació de les illes Macaronèsiques i afegir nous arguments al debat centrat a aclarir les afinitats entre els arxipèlags i els territoris continentals. Alhora, en aquesta reunió es varen debatre i produir nous resultats que contribueixen a construir un model dinàmic que suporti la interpretació de les atribucions de flora i vegetació d’aquests territoris amb un ampli rang geogràfic (temperats, mediterranis i tropicals) de l’Oceà Atlàntic oriental.

Els treballs presentats estaven emmarcats en quatre àmbits temàtics: Bioclimatologia i Biogeografia dels ambients insulars; Sintaxonomia de les illes atlàntiques; Biogeografia i Sintaxonomia de la vegetació africana; i Conservació dels hàbitats i la vegetació paleàrtica i paleotropical.

Carme Casas i Albert Palou hi varen presentar una comunicació oral amb el títol “Uso de inventarios fitosociológicos para la identificación de patrones de cambio temporal en comunidades herbáceas” i dos pòsters: “Yew forests in the northwest of the Iberian Peninsula” i “Biogeography of Taxus baccata Woods in Serra da Estrela and Peneda/Gerês Mountains – Portugal: Contributions to its Management and Conservation”.