Benzina vs. Electricitat: L’automoció a debat
Grau en Enginyeria de l’Automoció, el primer grau d’orientació dual de Catalunya dissenyat d’acord amb les necessitats de les empreses del sector
Aquest dimecres, 31 de maig a les 18h,a tindrà lloc la presentació del Grau en Enginyeria de l’Automoció a la Sala Segimon Serrallonga de la Masia Torre dels Frares (c/ Perot Rocaguinarda, 17 -Vic).
La presentació serà una oportunitat excepcional per conèixer les peculiaritats d’aquests estudis de grau. Es tracta d’una aposta valenta per la dualitat en les enginyeries, molt innovadora des del punt de vista metodològic i impregnada d’una visió molt afinada cap al futur de la indústria de l’automoció i del món del motor, en general.
Després de la presentació del grau, tindrà lloc una apassionant taula rodona en què dos figures ben rellevants del món del motor, el guanyador del Dakar en motos i en cotxes, en Nani Roma, i l’aventurer i primer pilot de fer el Dakar en cotxe elèctric, l’Albert Bosch, debatran sobre el futur de l’automoció: “benzina vs. electricitat: l’automoció a debat”.
El grau formarà professionals altament qualificats amb una visió integral del sector i de les seves tendències.
El nou grau en Enginyeria de l’Automoció que ofereix la UVic-UCC a partir del curs vinent a Granollers, s’ha desenvolupat en col·laboració amb el clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i amb les principals empreses del sector. És la primera enginyeria en format dual de Catalunya. El seu pla d’estudis preveu la combinació de períodes docents a la Universitat, el treball per projectes durant 6 mesos al llarg dels 3 primers cursos, i la realització de 1200 hores de pràctiques als centres de treball de la indústria de l’automoció.
L’objectiu d’aquest grau és formar professionals altament qualificats en l’àmbit de l’enginyeria de l’automoció, amb una visió integral del sector i de les seves tendències, i amb un èmfasi especial en el paradigma emergent de la indústria 4.0. El Grau capacitarà els estudiants perquè siguin enginyers digitals amb competències en vehicles tradicionals i elèctrics, conducció autònoma, connectivitat de vehicles i robòtica col·laborativa.
Hi sou convidades tant si el curs vinent voleu començar aquest nou grau com si esteu interessats en saber cap on es dirigeix el futur d’aquest sector.