Posem en marxa la Comunitat de Pràctica Patrimoni i Escola

Publicat per 26 de gener de 2017

Per l’interès que pot suscitar us informem d’aquesta interessant acció educativa entorn del treball didàctic sobre el patrimoni.

Imatge i text extrets de la web que més avall us en facilitem l’enllaç:

Com ho podem fer per maximitzar la qualitat de l’aprenentatge dels alumnes amb el patrimoni? Quin és el potencial educatiu dels equipaments patrimonials? Què aporten d’especial a l’educació dels infants i els joves, i quina contribució poden fer al canvi educatiu que s’està produint? Com aconseguir que els programes educatius del patrimoni no siguin un simple afegit, i esdevinguin essencials per a les escoles? Com fer un treball conjunt, de més llarga durada que la simple vista?

La Comunitat de Pràctica (CdP), conjuntament amb les Jornades de Patrimoni i Escola, vol promoure un canvi de perspectiva en el treball educatiu del patrimoni. Vol avançar cap a un enfocament basat en el diàleg i el treball col·laboratiu amb els docents. Vol contribuir a enfortir l’aliança entre patrimoni i escola amb l’objectiu d’incrementar la qualitat de l’aprenentatge dels alumnes. I ho vol fer des de la innovació, desenvolupant una didàctica competencial del patrimoni. La proposta dóna continuïtat a les Jornades Patrimoni i Escola, amb un treball regular i en profunditat que ofereix més oportunitats d’aprenentatge i eines operatives que es poden aplicar a la pràctica professional.

La Comunitat de Pràctica Patrimoni i Escola és una iniciativa de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), en col.laboració amb el Departament d’Ensenyament. És una acció de desplegament de l’Acord Marc entre el Departament de Cultura i el Departament d’Ensenyament.

La intenció des de l’ACdPC és donar suport continuat als educadors  per millorar la pràctica educativa del patrimoni adreçada a les escoles. El plantejament de CdP el trobem molt adequat perquè té un efecte positiu en les persones (en el seu desenvolupament professional), però també en els centres on treballen (perquè ajuda a millorar el projecte educatiu), i finalment un impacte ampli en sector (perquè genera coneixements i eines que es poden utilitzar àmpliament).

Enllaç:

http://www.patrimoniculturalcomunicacio.cat/archive/cultura_educacio/Posem-en-marxa-la-Comunitat-de-Prctica-Patrimoni-i-Escola-1427.html?e=&u=G

La Dolors Garcia Mena ha estat la persona que ens ha suggerit que pengessim aquesta informació.  Agraïm, com sempre, la seva col·laboració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *