Aquest passat dissabte es va dur a terme la IV trobada pedagògica sobre Educació i Patrimoni en el que ja podem considerar que és la seva consolidació com a cita anual per a tots aquells centres educatius que s’interessen pel patrimoni local i es proposen incorporar-lo al seu projecte educatiu. Des del grup de treball sobre Didàctica en Patrimoni Local ens satisfà la gran assistència i volem destacar els diferents i interessants aspectes que es van tractar al llarg de la intensa matinal. En aquest sentit, més avall us en relacionem una notícia que hem penjat al blog del CIFE en la qual se’n dóna detall.
Sens dubte que el marc de col·laboració establert entre la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC i el Museu Episcopal, amb la mediació del grup de treball del CIFE, donen a entendre amb accions com la d’aquest dia que el tema del patrimoni té molt recorregut i que les escoles i instituts, així com els agents educatius no formals més vinculats al món de l’art i del patrimoni tenen molt a aportar en aquesta transversal mirada sens dubte d’un alt valor educatiu.
Desgranant el programa
Tot seguit us relacionem les diferents activitats que es van dur a terme al llarg de la trobada així com un enllaç als materials que s’hi van compartir:
- Escola i Patrimoni. Teixint identitats de forma conjunta. Maria Feliu
- Joc de Trons: gamificant l’Edat Mitjana a l’ensenyament. Natxo Maté
- Noves propostes educatives del MEV. Carme Comas
Altres entrades relacionades:
No cal dir que per qualsevol informació que us calgui en relació a la trobada com també en relació al funcionament del grup de treball del CIFE sobre Didàctica en Patrimoni Local podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de formacio.cife@uvic.cat.