Avui dissabte la professora Olga Pedragosa, del Departament de Pedagogia de la FETCH, membre del GRAD i formadora del CIFE, ha començat un nou assessorament-acompanyament al professorat dels centres d’infantil, primària i secundària del territori centrat en el coneixement dels aspectes crítics de l’avaluació per competències.

En aquesta ocasió han estat els 15 docents dels Salesians Ripoll els que s’han posat a treballar aquest aspecte preceptiu dins del marc del procés d’ensenyament-aprenentatge dels alumnes de la mà de la formadora, experta en aquest àmbit i que acompanya, juntament amb el seu equip de formació, els centres que així ho desitgen i que es posen en contacte amb el CIFE.

El curs iniciat avui té com a principal objectiu tractar els aspectes crítics de l’avaluació per competències en el marc de l’educació infantil i primària. Al llarg de les sessions que s’han previst, i més enllà del treball de centre que demana tant a nivell individual com a nivell de presa de decisions com a centre, es tractaran els aspectes bàsics de l’ensenyament basat en competències i s’aprofundirà en les eines i instruments metodològics i d’avaluació que són coherents amb aquest tipus de plantejament.

Moments inicials en què docents i formadora comparteixen significats en relació a la programació i avaluació per competències

En paraules de la mateixa formadora, al llarg de la formació, que aquest curs està duent a terme a diferents escoles i agrupacions d’escoles dins de l’àmpia geografia del nostre territori, com ara La Salle Catalunya, les Escoles Minguella de Badalona, l’Escola Alfons I de Puigcerdà o l’Institut Antoni Pous i La Salle, tots dos de Manlleu, es procura atendre a les necessitats, inquietuds i dubtes que des del centre es plantegen, tot plegat amb l’objectiu d’ajustar les propostes plantejades a la situació i als objectius estratègics del centre no només de cara al futur immediat, sinó també centrant la mirada en els propers anys. I tot plegat des d’una mirada plenament competencial, aspecte on certament rau el canvi en la manera de treballar i el valor afegit de la formació que s’ofereix.

A dalt i a baix, professorat de l’Escola Minguella, de Badalona, en plena sessió de treball amb l’Olga Pedragosa

Contextualitzant la present entrada cal dir que, en breu, la professora Olga Pedragosa farà un asessorament sobre aquest mateix tema a tota una colla d’escoles i instituts gallecs per encàrrec del Centre de Formació i Recursos (CFR) de la ciutat de Vigo i depenent de la Conselleria d’Educació de Galícia. Pel demés, l’assessora ha estat, en diverses ocasions, col·laboradora del Departament d’Ensenyament a la Catalunya Central.

Altres notícies relacionades en aquest lloc: