Ens fem ressò des d’aquest blog de l’acte que tindrà lloc properament a Barcelona i al llarg del qual es farà la presentació oficial de l’Associació Catalana de Pràctiques Restauratives (ACPR). Això serà el divendres dia 29 d’abril. I l’endemà, el dissabte dia 30, hi ha programat un ‘Taller de pràctiques restauratives’ del qual també us en fem arribar informació. Una de les persones que més s’ha implicat en el procés i que actualment és al capdavant de la flamant associació és l’amic Ferran Erra, mestre, educador social i expert en pràctiques restauratives.
En Ferran ha estat col.laborador del CIFE en iniciatives que des del camp de l’educació tant fornal com no formal hem promogut juntament amb altres professionals de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes.
I és que des del CIFE ens consta que feia ja temps que s’hi estava treballant i ens satisfà molt q
ue finalment s’hagi pogut crear a casa nostra una associació que promogui de manera ordenada i regulada la formació dels facilitadors i facilitadores en pràctiques restauratives, una expertesa que de ben segur aportarà professionals preparats en el camp de la resolució de conflictes i la reparació del dany. Es tracta, en definitiva, de treballar des de la prevenció fins als problemes de convivència comunitaris. I tot plegat dins del que es coneix ja com a ‘paradigma restauratiu’.
Interessants propostes formatives des de la UVic-UCC
En la línia del comentat i ja des d’una mirada acadèmica i professionalitzadora, en Ferran Erra actualment forma part també de l’equip de formadors del Postgrau en eines i recursos professionals per a la intervenció social que han organitzat conjuntament els estudis de psicologia i d’educació social de la FETCH a través del CIFE. Aquest postgrau es posarà en marxa el curs 2016-2017. Podeu trobar-ne informació més detallada a:
En aquest mateix context formatiu, de cara al curs 2016-2017 també es posarà en marxa el Postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar, organitzat conjuntament per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT), el qual s’erigeix com un referent tant per a mediadors en actiu com per a futurs mediadors. Podeu trobar-ne informació més detallada a:
Tot plegat, doncs, en una clara aposta des de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya que posa el seu focus en la intervenció comunitària, una intervenció de la qual se’n destaca l’abordatge que se’n fa des de les diferents disciplines. I tot plegat comptant amb uns sòlids equips interdisciplinaris que aporten la seva expertesa en el camp professional i de l’altra en el camp acadèmic i de la recerca.
Altres notícies relacionades:
[…] Neix l’Associació Catalana de Pràctiques Restauratives (ACPR) […]