Unes quaranta persones van assistir ahir a la xerrada que van fer Bernat Ancochea i Isabel Sorigué sobre el programa Geogebra dins del marc de les xerrades i conferències que periòdicament organitzem des del CIFE per al professorat del territori.

Els dos ponents són membres de Associació Catalana de Geogebra i col·laboradors habituals dins del Màster en Innovació en Didàctiques Específiques de la UVic-UCC que ofereix la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes. L’acte va ser presentat per la professora de la FETCH i membre del CODI, Sònia Esteve.

 

f

D’aquesta manera, els mestres i en especial la gran presència de professorat de secundària així com la d’algunes estudiants de magisteri que es van aplegar a la Sala Segimon Serrallonga de la Masia de la Torre dels Frares de la UVic-UCC, on també hi ha la seu del CIFE, van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les múltiples i diverses aplicacions que té aquesta potent pissarra digital. D’aquesta manera, doncs, tant la Isabel com en Bernat,  dels quals s’ha de destacar que en tot moment van encomanar i transmetre la seva gran passió per Geogebra, van aportar de manera amena i propera una gran quantitat d’exemples i d’experiències pràctiques que van facilitar als i les assistents el coneixement de Geogebra al mateix temps que els van poder aproximar a les possibilitats d’ús i d’aplicació a les seves respectives aules, des d’Educació Infantil fins a Secundària i també a la universitat.

g

I és que del que no va quedar dubte és que aquesta calculadora gràfica per a geometria, àlgebra, càlcul, estadística i 3D pot aportar un gran dinamisme a tots aquests àmbits de l’ensenyament i l’aprenentatge de les Matemàtiques.

k

A mode de resum de la trobada

Sens dubte que la trobada va ser, i aquesta era la intenció, un petit tast del potencial que té aquesta eina que des del CIFE no descartem continuar ja amb una proposta de formació de més durada i que permeti a les persones assistents treballar sobre el terreny, en aquest cas amb el programa, i fins i tot dissenyar al llarg de la mateixa formació diferents propostes d’intervenció a l’aula.

Des del CIFE volem agrair a en Bernat i a la Isabel la seva disponibilitat i de manera especial el seu entusiasme tant a l’hora de treballar amb Geogebra com, de manera especial, a l’hora de transmetre-ho al professorat que va assistir a la xerrada.

Altres entrades relacionades en aquest lloc: