Avui dissabte dia 25 de març s’han finalitzat les sessions presencials previstes dins del Postgrau en Direcció́ estratègica de centres docents per a la innovació́ i l’èxit educatiu, formació de la qual ja ens hem fet ressò en anteriors entrades en aquest blog.
A partir d’aquest moment, les vint-i-dues persones participants en la formació dedicaran els seus esforços a l’elaboració del Treball de Final de Postgrau, el qual hauran de defensar davant d’un tribunal, format per professorat del mateix Postgrau, el proper mes de maig.D’aquesta manera, han estat vint les setmanes (en sessions de divendres tarda i dissabte al matí) que entre octubre i març els participants han anat desenvolupant els cinc mòduls previstos a la planificació. Cinc mòduls que es completaran amb el sisè i darrer, el qual, com hem dit consistirà en l’elaboració del Treball de Final de Postgrau. Es tracta d’un minuciós treball que s’orientarà a la creació d’un projecte de direcció. En aquest sentit, i més enllà del fet que ja no hi haurà més sessions presencials, els estudiants sí que comptaran amb una tutorització tant presencial com virtual, segons s’acordi amb els tutors i tutores, per tal de desenvolupar el seu treball. Un treball en el qual, d’altra banda, tindran l’oportunitat de posar en relació tots els aprenentatges adquirits al llarg d’aquesta interessant formació de Postgrau. Una formació que com ja s’havia anunciat al seu moment, compta amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
I és que del que no hi ha dubte és que al llarg d’aquestes setmanes, s’han pogut posar sobre la taula els diferents trets que no només defineixen, sinó que pensem que singularitzen aquest innovador postgrau que de la mà del CIFE ha estat coordinat pel professor del Departament de Pedagogia de la FETCH, Josep Castillo:
- Formació arrelada al territori i a les seves necessitats.
- Implicació i participació dels gestors i responsables de l’administració educativa del territori (inspecció educativa, serveis territorials, direcció de centres, etc.)
- Direcció transformadora que es basi en una acció crítica, responsable i al servei de la millora de l’educació per a tots.
- Des de la dimensió de servei públic educatiu, fet de la suma de les forces que composen la xarxa educativa del territori sense deixar ningú fora, que posi en relació, sumi i ajudi a compartir la tasca en xarxa.
- Perspectiva internacional i fonamentada en les últimes recerques educatives en l’àmbit de l’organització dels centres educatius.
- Formació, alhora, pràctica i aplicativa que doti d’eines i recursos per al desenvolupament eficaç de la tasca directiva.
Tot a punt per a la segona edició del Posgtrau
I coincidint amb l’acabament de les classes presencials de la primera edició del Postgrau, a Barcelona i dins del marc del Saló Futura, el saló dels màsters i els postgraus que es celebra en paral·lel al Saló de l’Ensenyament, des del Centre Internacional de Formació Contínua es presentava ja la segona edició, una edició que seguint amb els trets definitoris esmentats més amunt i amb la vocació d’arrelar-nos al territori, durem a terme al Vallès Oriental, comarca on la UVic-UCC hi té uns llaços ben estrets. Per una banda, perquè recentment UGranollers ha esdevingut un campus universitari de la UVic-UCC a Granollers, amb col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, que assumeix el repte de construir una ciutat universitària. Per l’altra, l’estreta i ja dilatada relació col·laboració que tant des de la FETCH com des del CIFE es té amb el Moviment Educatiu del Maresme (MEM). És per tot plegat que la seu d’aquesta segona edició del postgrau anirà a cavall de Granollers i Mataró.
A l’enllaç que es relaciona tot seguit s’hi pot trobar tota la informació, tant aquella referida al programa i calendari, com la referida al procés d’inscripció:
Altres notícies relacionades en aquest lloc:
Deixeu un comentari