Totes i tots coincidirem en el fet que les unitats de cultura i de comunicació científica de les universitats s’han desenvolupat i crescut considerablement al llarg dels darrers anys. I també estarem d’acord en què el fet que els propis investigadors engeguin activitats encaminades a fer arribar els resultats de la seva recerca a diversos públics s’ha demostrat com una via molt efectiva per construir estratègies de divulgació eficaces.
En aquest sentit tant des del Vicerectorat de Recerca i Professorat de la UVic-UCC com des del CIFE estem convençuts és bo que els investigadors s’apropin, especialment en un món global com l’actual, als principals canals de què es disposa avui dia per fer arribar els resultats de les seves recerques als diversos públics i centrar-se, per tant, en l’àmbit divulgatiu.
Una confluència d’iniciatives …
En aquest sentit, des de la UVic-UCC considerem que promoure activitats formatives que cobreixin aquest aspecte abans comentat s’alinea amb l’esforç que la nostra universitat està realitzant no només per a difondre el nostre coneixement a la societat, sinó per tenir una visió coherent de com ho fem des de tots els nostres àmbits de treball. En aquest marc, per exemple, recentment s’ha creat la Comissió de Divulgació Científica, una comissió que té com a objectiu principal esdevenir un fòrum de treball per definir noves estratègies i coordinar els esforços de visibilització de la gran feina que es fa en recerca a la UVic-UCC.
… I una proposta concreta de formació
I és en aquesta mateixa direcció que s’adrecen també les propostes formatives que es promouen conjuntament des del CIFE i la Unitat de Divulgació Científica de la mateixa universitat dins del marc del Pla de Formació del Personal de la UVic-UCC. Propostes com la que properament es durà a terme i que pretén posar a l’abast dels investigadors i investigadores, així com dels doctorands i doctorandes, aquests canals que fa un moment comentàvem de la mà de persones expertes en el tema, bo i incidint en l’aplicabilitat del que a llarg del taller es treballi.
D’aquesta manera, al llarg de les sis hores que es duran a terme de formació repartides en dues sessions, es promourà entre els i les assistents la reflexió i el treball pràctic sobre aspectes com ara la manera com poder-nos convertir en noticia i arribar així al gran públic, la qual cosa ens portarà a encarar i conèixer, tot diferenciant-ne els matisos, els llenguatges científic i periodístic. O també es treballaran i coneixeran diferents tècniques narratives i nous canals per a la comunicació científica. En defintiva, una formació que sens dubte es presenta interessant.
Podeu apropar-vos més a la recerca a la UVic-UCC a través d’aquests enllaços:
http://www.uvic.cat/recercaitransferencia
Deixeu un comentari